söndag 30 oktober 2016

V/A - Fyrtal I Punkrock Volym 1 LP

(V/A - Fyrtal I Punkrock Volym 1LP - Second Class Kids Records) Punken är nuförtiden ett ganska omfattande paraply under vilket alla möjliga olika subgenrer sitter och kurar undan regnet. Det är nog tur, för hade banden på den här fyrbandsspliten från Second Class Kids representerat punken i Sverige hade jag kunnat konstaterat att den aldrig mått sämre.
   Både Hata Som Lejon och Bendel & Co spelar en lätt uppspeedad pop av 90-talskaraktär, där band som Jumper, Broder Daniel och i det senare fallet även svensk folkrock typ Winnerbäck får bli referenserna. Det är så frånstötande och uselt att jag knappast finner ord. Där Hata Som Lejon ändå lyckas hyfsat med texterna är Bendel & Co bara larviga, dessutom.
   Björnarna spelar snabb och proggig svennetrall av klassiskt snitt. De gör det bra, men det betyder inte att det är bra.
   Hoppet står således till Underhund, som börjar svinbra med magiskt Oxymoronskt riffande i Alla Har Ett Hjärta. Det fortsätter inte lika bra, men bandet har åtminstone en rockig nerv, ett punkigt ös och för tankarna till M.I.D. Den svaga länken är sången som tenderar att bli väl krystad.
   Jag hoppas SCK inte låter sig nedslås av kritiska röster utan även släpper fler volymer av denna behjärtansvärda samling. Jag är säker på att punk-Sverige kan visa upp sig från en bättre sida än så här.

Inga kommentarer: