söndag 6 december 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Pontus (Nya Given etc)

Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Pontus bor i Norrping där han sjunger och blåser kazoo i det inte längre så nya Nya Given. Han spelar även numera i The Smüts.

Årets bästa släpp: Mycket svår fråga. Det första jag kommer att tänka på är Rixe - Coups Et Blessures. Men man får absolut inte glömma vår svenska scen där Avgå!, Lost Warning och Urban Savage stått för de bästa släppen samt samlingen Chaos in Sweden vol.2 på nystartade snail trail records. 

Årets bästa gig: Indecent Exposure i somras i Blackpool var helt klart årets gig för mig. trots feber och värkande kropp. Värt att lyfta är även Vicious Rumours och East end Badoes på PSK samt The Snipes på Antisocial. Säkert missat något som vanligt. minnet är bra men kort. 

Årets besvikelse/sämsta släpp: Mycket tragiskt med alla legender inom scenen som kastat in handduken så plötsligt på sistonde. Annars inga direkta besvikelser detta år. 

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Kul med så många klubbar och arrangörer nu för tiden i vårt avlånga land. känns som att det händer något nästan varje helg. grymt bra jobbat! 


Vad är dina planer för 2016? Vi har legat lite lågt på gig fronten med Nya Given under 2015 då vår trummis blev pappa så vi hoppas väl på att få komma ut och spela lite mer under 2016. Annars så har vi spelat in vår nya 7a som ska skickas på pressning innan året är slut om allt går som planerat. Har även börjat spela bas och sjunga i The Smüts som rest sig ur askan efter NollkompetenZ plötsliga avslut. Så får väl se om det blir spelningar bokade där med framöver och möjligtvis nått släpp i fysiskt format.

Inga kommentarer: