lördag 5 december 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Arthur (Avgå!, Agent Bulldogg, Snail Trail Records etc)

Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Arthur är ett punkdjur som bor i Södra Stockholm, rattar ljud, spelar i band, släpper skivor, köper skivor och dricker Bavaria.

Årets bästa släpp: Chaos In Sweden #2 - De Första Snigelspåren är jag jävligt nöjd med. Årets svenska blir Sabotage - Faderskap I Gråzonen, Lost Warnings andra EP, och så båda släppen med Avgå! (Hem Från Skanstull och splitsjuan med Lost Warning) är kul. Bords De Seine gjorde några trevliga släpp med bland annat Warrior Kids, Tolbiac's Toads och Toholls som är värda att nämna, och Common People Records har på samma vis släppt gammalt material med Underdogs och Subculture. Även Slyngel Rekords har fortsatt med några trevliga släpp av glömda demos etc. Utländskt som är värt att nämna är väl Reconquestas debutalbum, The Upsets dito samt, den lite lätt hajpade, Rixe-EPn. 

Årets bästa gig:  PSK är alltid skitbra. Toy Dolls, Vicious Rumours, Anti-Nowhere League, Sabotage och Psykbryt stack ut mest. Snail Trail/Antisocial arret med Sabotage och The Snipes var dock bäst i år. Delvis för att det var skitkul att dra ihop och delvis för att båda banden var briljanta. Ett annat arrangemang som var riktigt kul var festivalen Tyrolenpunk. Den hoppas jag verkligen fortsätter. 

Årets besvikelse/sämsta släpp: Det har väl kommit ett par skivor som inte riktigt var så bra som man hoppades på, men inga stora besvikelser direkt. 

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Några roliga resor/gig med både Avgå! och Agent Bulldogg, där Beach Beer Chaos kanske var bäst. Varmt som satan var det, men hellre det än det som händer ute nu. 

Vad är dina planer för 2016? Snail Trail ska släppa The Snipes tredje album som vinylskiva, troligtvis tillsammans med Klubb Antisocial. Förhoppningsvis gör vi en eller två spelningar ihop nästa år med. Avgå! ska spela in sitt debutalbum och genomföra några lovande spelningar i bland annat Bratislava, Milan och Viterbo. Agent Bulldogg har saker att göra med.

Inga kommentarer: