lördag 19 december 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Johnnie (Grebol)

Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Johnnie är basist i hyfsat nybakade Grebol, som rönt förhållandevis stor uppmärksamhet på sin första lilla inspelning (där bland annat Contemptuous' Borders tolkas, och vilken kommer att recenseras här framledes), och som redan lyckats kamma hem ett par schyssta gigbokningar. Johhnie är från rätt sida av Stockholm och har således en mycket raffinerad smak.

Årets bästa släpp: Årets släpp är utan tvekan Sabotage - Faderskap i gråzonen, och Rixe - Coups et blessures.. Och Bords de Seine släppen med Tolbiacs Toads och Skinkorps (som iofs kom förra året ;) / Paco) måste också nämnas, sjukt bra!

Årets bästa gig:  Årets spelning blir svår att utnämna. Men några akter på Psk va jävligt bra, även Reconquesta på Förfesten ligger högt på listan. Men jag tror nog ändå att jag måste säga Urban Savage/Rixe spelningen i Malmö.. Trots det halvdana ljudet.

Årets besvikelse/sämsta släpp: Måste nog vara hur överjävligt dåligt man mår i en vecka efter Psk. Måste man må så dåligt efter att ha haft så roligt?

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Vad är dina planer för 2016? I Övrigt har väl det roligaste 2015 varit att vi startat upp vårt band Grebol! Och att det på senaste faktiskt blivit något seriöst av det. Planen för 2016 blir förhoppningsvis ett par släpp med Grebol, och att försöka komma ut och spela lite. Än så länge har vi två spelningar inplanerade. Premiär-spelning i Januari på Klubb Peking ,och ytterligare en TBA spelning som info om borde släppas hyfsat snart. Så ser helt klart fram emot 2016!

Inga kommentarer: