lördag 5 december 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Gakk (Lost Warning, Switchlight Records, ex-Royal Stakeout, ex-CDCP etc)

 Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Ibland får man för sig att Malmö bara kan uppvisa en enad präktigt miljöpartistisk front mot resten av Sverige och världen, och då undrar man vad fan det är frågan om. Varför finns ens staden, liksom? Det är då Gakk kommer till undsättning, med sin musikaliska briljans och sin uppenbara vilja att bränna skepp. Nu har han shapat upp Lost Warning som debuterade lite halvtrist, men som nu efter lite medlemsjoxande låter som om Suckers förlorade söner hittat varandra och börjat spela ihop.

Årets bästa släpp: 12" Sabotage - Faderskap i gråzonen, 7" Last Crusade - s/t , 7" Avgå! - Hem Från Skanstull, Demo: Grebol! Även om den inte är släppt så har jag fått en förhandslyssning och den låter riktigt bra.  

Årets bästa gig: Sabotage på Klubb Antisocial i Stockholm var riktigt bra men även Last Crusade i Norrköping. Club Peking levererar varje gång!  

Årets besvikelse/sämsta släpp: Puh, ingen aning.. 

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Tragiskt: Folk som drar in årorna på tok för tidigt. Vila i frid. Kul: Vi kom igång med Lost Warning på riktigt efter att ha bytat laguppställning, och fick ut både en split och en EP. Känns roligt och mycket spännande. Även att vi har ett högkvalitativt zine i form av "Marching On", Tommy gör ett riktigt bra jobb! Vi har bra klubbar och bra band. Chaos in Sweden #2 var även den en höjdpunkt på detta året. Tack SnailTrail Records! Kan fortsätta länge, men alla aktiva i Sverige gör ett jäkligt bra arbete med allting!

Vad är dina planer för 2016?  Lost Warning kommer släppa en EP på modersmålet, en fullängdare ligger i planerna också. På Switchlight firar vi 10 år som bolag så vi tänkte få ihop nåt grymt släpp där under året. Letar lokal i Malmö för att köra regelbundna gigs på samt ser fram emot vad för band som kommer spela i vårt avlånga rike under nästa år. För att citera Erik "skithue" Hamrén - "tillsammans är vi jävligt starka".

Inga kommentarer: