söndag 20 december 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Christopher (On The Job)

Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Christopher sjunger i gatpunkbandet On The Job, som turnerat runt halva klotet och är hushållsnamn på Contra och tyska festivaler. Ingen närmare presentation torde behövas.

Årets bästa släpp: Lost Warning är riktigt bra så något av deras släpp ligger nog bäst till för tillfället. 

Årets bästa gig: Red Alert och The Suburbs i Malmö var en kul tillställning. Lions Law och Toy Dolls på Punk & Disorderly var grymt bra. 

Årets besvikelse/sämsta släpp: Strebers återförening är lätt årets besvikelse både musikaliskt och deras attityd. Hårdrockare kan/ska inte spela punk så de tar även hem årets värsta spelning. 

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Förutom att många scenpersonligheter har trillat av pinn och gjort scenen fattigare, så var det rätt tufft att Aron hoppade av On The Job. Men så här i efterhand så har vi två nya väldigt kompetenta herrar i bandet, Johan och Kenny har blivit den vitamininjektion vi behövde som band. 

Vad är dina planer för 2016? Nästa år släpper vi en platta på svenska, något jag har velat göra under en längre tid. Av olika anledningar så har det tyvärr aldrig blivit av.

Inga kommentarer: