måndag 22 december 2014

Diverse scenkaraktärer summerar 2014 - Svegis (The Bristles, The Negatives m.m.)

Paco avrundar 2014 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2014. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Svegis är en svensk urpunkare som sedan 80-talet med The Bristles hunnit med att spela ska (The Skalatones), streetpunk (The Negatives) och driva bolag (Heptown Records) SAMT återuppliva The Bristles.

Årets svenska plattor/händelser: Hela den antifascistiska svenska DIY-scenen o banden o släppen o alla de som kämpar på med scenen på ställen som 128:an & Cyklopen m.fl.

Årets besvikelse/sämsta släpp: KSMB återbildas för ett gig, en stor besvikelse! Money talks! ALLA GÅR ATT KÖPA! Band som Bombshell Rocks återbildas, idag trist o bara en del av rockvärlden = för att tjäna pengar el nåt…. För mig är allt mer än tre ackord och att dricka alkohol. För mig är man inte mer än en Svensson då, jag har gjort det i 25 år och man mådde skit o man ändringar inget o ingen genom att vara full o dum! Fast gemene man tycker det e så jävla coolt! Läs man, tyvärr e världen full av fulla besserwissermän!

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2014? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Alla gamla Oi!/punks are som inte vill ta avstånd från SD o deras rasism o fascism!

Vad är dina planer för 2015? Släppa mer med Bristles 2015 o ev ett album, video etc…singel etc… Försöka på oss intressnata samarbeten med olika personer En av de viktigaste frågorna är hur krossar vi rasismen o fascismen i detta landet!

(big [sic] - red)

7 kommentarer:

Arga gubben sa...

Eehh... Återförenades inte Bristles för ett gäng år sen också? Kasta sten i glashus?

Anonym sa...

Meh. . Arga gubben det är väl ändå skillnad

Pappa Kuk sa...

Han syftar väl på att de med återföreningen helt verkar lämnat punken helt o hållet, o det kan man ju i vart fall inte beskylla Bristles för...

Bittermannen sa...

Årets svar alltså! Fan så bra du är Svegis!

"Årets svenska plattor/händelser: Hela den antifascistiska svenska DIY-scenen o banden o släppen o alla de som kämpar på med scenen på ställen som 128:an & Cyklopen m.fl."

Anonym sa...

PK kuken som ser rasister överallt.

Stolthet och fördom sa...

Ja för det finns ju inga rasister att se i Sverige 2014.... Bättre pk än dum i huvudet

Paco sa...

Ni är för söta ni :)
Ta en julasup och må bra istället.