tisdag 16 december 2014

Diverse scenkaraktärer summerar 2014 - Pontus (Nya Given)

Paco avrundar 2014 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2014. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Pontus är en jovialisk herre som förutom att dricka sprit även sjunger och spelar kazoo i Norrköpings och kanske Sveriges nyaste Oi!-band - Nya Given.

Årets bästa släpp: Mycket svårt då jag är ganska tråkig och mest lyssnar på gamla band, men Oldfashioned Ideas - Don't belive a word they say, Sabotage - Betraktelser från staketet, Maraboots Ils Ont Tué La Oi! och On FilePogo In My Heart har väl spelats mest här hemma av det som släppts 2014.

Årets bästa gig: topp tre bästa gigen i år måste bli som följer: Komintern Sect på PSK för att det helt enkelt var det bästa någonsin, Tammerfist på klubb Antisocial (förfest till PSK) de överraskade och levererade och sist men inte minst Antisocial på Rebellion med motiveringen less is more och gammal är äldst.

Årets besvikelse/sämsta släpp: Största besvikelsen i år måste nog bli Bishops Green på Rebellion men tyvärr så har det nog mer att göra med vilken scen och tid de spelade på.

Annan reflektion: Det bästa med scenen idag är väl att den lever. Många nya roliga band och spelningar. Det känns som att det händer mycket. framförallt i Stockholm, Malmö och Norrköping. (tyvärr så är Göteborg ljusår bakom) Kan inte komma på några tråkigheter från min umgängeskrets.

Planer för 2015? 2015 hoppas jag kommer bli minst lika bra som 2014. Planen är väl att spela så mycket som möjligt med Nya Given och skriva material till vår uppföljare. Självklart kommer jag även försöka åka på så mycket spelningar som möjligt och stödja klubbar. Slutligen tack till alla nära och kära för ett grymt år. skål!

Inga kommentarer: