söndag 21 december 2014

Diverse scenkaraktärer summerar 2014 - Arthur (Avgå!, Agent Bulldogg m.m.)

Paco avrundar 2014 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2014. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Arthur aka Bucka är en punkare hemmahörande i södra Stockholm, som förutom att spela med upstickarna Avgå! är den senaste medlemmen i Agent Bulldogg, där han tog över leadgitarren efter Johan (som han för övrigt spelade med i Projekt 9). Innan P9 spelade han gitarr/sång respektive bas i Poor Old Slugs och The Lowlifes. Inför 2015 står även skivetiketten Snail Trail Records och medföljande släpp på menyn...

Årets bästa släpp: English Dogs - We Do, We Did, We Always Fucking Will! - Kraftfullt, lite roligt, och bra musik. Inte trött alls. Psykbryt - Ursäkta Röran, Vi River Allt - Album nummer två för bandet, som är bättre än det första. Nya Given - S/T - Argt från Norrköping. Antipati - Läggdags För Antipati - värdigt avslut för ett ruskigt bra band. Sabotage - Betraktelser Från Staketet - Bra förstasläpp som ger mersmak. Projekt 9 - Storebror - Ja alltså, jag var ju med.

Årets bästa gig: Jag säger som alla andra: Komintern Sect på PSK. Projekt 9 i Barcelona var skitkul och även mina första låtar med Agent Bulldogg samma helg. De följande Bulldogg-gigen i Oslo och Bedford var svinkul och alla gig med Avgå!. I övrigt har det varit många trevliga kvällar på Klubb Antisocial, där Glidslem kanske var bäst (och färskt i minnet).

Årets besvikelse/sämsta släpp: Jag har inte köpt några dåliga skivor så jag är nöjd.

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2014? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Förutom sövande tråkigt skitsnack om folk till höger och vänster så har det varit ett kul år, fullt ös med spelningar och några riktigt bra släpp.

Vad är dina planer för 2015? 2015 ska vi fortsätta spela in med Agent Bulldogg. Med Avgå! kommer vi göra några "större" gigs och spela in mer. Vår debut-ep kommer att släppas, följt av en splitdito. Vi ska ha med en låt på samlingsskivan Chaos In Sweden #2 och försöka skriva och spela in ett album.

Inga kommentarer: