söndag 21 december 2014

Diverse scenkaraktärer summerar 2014 - Sarah (Klubb Antisocial)

Paco avrundar 2014 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2014. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Sarah är en av de skyldiga till den månatliga klubben Klubb Antisocial som för närvarande huserar på Brother Tuck på Södermalm i den kungliga hufvudstaden. Den är både långlivad och plågsamt aktiv för att vara en punk/skinhead-klubb med en klar inriktning på att lyfta purfärska band lika gärna som att lägga ut deg på att ta hit utländska, mer etablerade akter. Må de fortsätta leverera bra punk- och oi-spelningar i ytterligare en evighet.

-Projekt 9, Nya Given och Sabotage tycker jag varit de bästa släppen i år, för att det är nytt svenskt och jävligt bra helt enkelt. 

Bästa gig: Komintern Sect på PSK - behöver jag förklara varför? Close Shave på förfesten till PSK - för att det var våran bokning och det var så jäkla bra. Andra bra gig; Agent Bulldogg, Maraboots, Nya Given, Avgå!, Lion's Law, Projekt 9 m.m m.m. Det har varit mycket gig i år och vi har rest mycket så har svårt att välja bland allt.

- Tråkigt i år är väl att Chaos in Sweden 2 inte släpptes, men det ser jag fram emot nästa år.

-Något typiskt och tråkigt är allt skitsnack som pågår, det börjar bli tröttsamt. Det har väl pågått länge men det blir mer och mer, det tär på en och glädjen och viljan att göra saker för scenen försvinner. Har länge upplevt att det är en stor sammanhållning, en stor familj men så känns det tyvärr inte längre. Som jag nämnde tidigare har det varit mycket spelningar och det är mycket på gång i Stockholm och även Malmö och Norrköping. Det är kul att det händer mycket, så scenen kan växa och leva vidare. Nästa år kör Klubb Antisocial förfest till PSK igen, det ser vi fram emot, det blir en del releasefester hos oss och så ska vi hjälpa till att släppa Nollkompetenz fullängdare och Chaos in Sweden 2. Vi vill försöka satsa på att ta hit lite mera utländska band så vi får se vad 2015 har att erbjuda helt enkelt.

Inga kommentarer: