torsdag 2 juni 2011

Enhärjarna - The Resurrection CD

(Enhärjarna - The Resurrection CD - Dim Records) Enhärjarna bildades -92, lade ner 2005 och släppte återföreningsplattan The Resurrection 2009 på Ultima Thule Records, här utgiven på licens av Dim. För övrigt är Enhärjarna ett band jag aldrig har lyssnat på innan, och om man ska gå efter den här plattan har jag inte missat särskilt mycket heller. Inledande Ride of the Valkyries/Tillsammans vi Stå är irriterande vikingametal med smattrande dubbelkaggar och andra dumheter. Tre ytterligare lågvattenmärken är En Riktig Jävla Suparvisa part II som bara förmedlar en känsla av nygödslad åker och kepa från Odalmannen, Cash Was a Punk!, en skitdålig tolkning av Johhny Cash' Folsom prison Blues, samt fruktansvärda avslutande balladen Våra Själar Brann, där sången inte håller för fem öre. Annars är Bissons sång i allmänhet provocerande ful, något jag inte kan minnas att jag reagerade på när jag hörde Steelcapped Strength. Musiken är generellt, förutom i öppningsspåret någon sorts välproducerad Oi! med mycket vikingaslingor, där låtarna på samma gång känns välarrade som ihoprafsade på nån timme. Ok, den har sina stunder också förutom allmänt bra melodier, The Resurrection: till exempel i Stolt Svensk som är så catchy och kompromisslös att man inte kan värja sig, trots slarvigt skriven text. Även Arbetslöshetsklassens Hjältar, som låter som om Mart Hällgren hjälpt till att skriva refrängen funkar, samt Feel Alone, där det knappast kan vara Bisson som sjunger. Tio låtar du kan ha och mista, de flesta helst mista.

11 kommentarer:

Hippo sa...

Äntligen nån som håller med mig angående hans röst. Han sjöng ju jävligt bra på dom första plattorna med Steelcapped och Enhärjarna. Sedan dess är det bara bröl helt utan känsla + pinsamma texter. Hans nästa platta blir bara ballader...med den rösten...hoppas jag slipper höra den.

Bernando sa...

Sant. The last stand är en helt fantastisk platta om man bortser från de överdrivet vikingaromantiska texterna. Denna platta å andra sidan är plågsam att ens försöka lyssna på.

Bernando sa...

Tusen själar av krig är en låt du borde lyssna på Paco. Finns på deras första skiva The last stand (förvirrande skivnamn i deras diskografi).

Anonym sa...

De lade ned efter The Last stand (som väl var deras debut?) släppte sedan Återkomsten för att två plattor senare lägga ned igen. Och nu finns de på nytt...
Bisson sjöng skitbra på stelcapped strenghts debut, liksom sign of evil och natural born outlaw - hur kunde det bli så här jävla dåligt???

Anonym sa...

Anonym;

Skulle inte se The Last stand som deras debut. Då det är låtarna från deras första MCD Tors vrede samt låtarna från samlingen Swedish thunder II. På Last stand var det enbart 2 st nyinspelade låtar, våldtäkt och bisarra stycke vill jag minnas. Om jag inte minns helt fel tror jag redan Enhärjarna var nerlagt innan Last stand släpptes av LR som någon form av samling med allt dom spelat in.

Håller med Paco om att det låter som att skivan är ihop slängd på nån timme men samtidigt på något sätt välgjord bitvis.

jävligt osammanhängande, felstavat och onödigt inlägg, skyller på brutal bakfylla.

Tack för en bra blogg hur som helst riktig skoj att läsa recensionerna då man har många av skivorna men aldrig orkat sätta sig in i dom elelr ta reda på fakta om band etc.

Mvh
Myhrberg

Paco sa...

Myhrberg, tack & bock för kompletterande info och fjäsk!

Anonym sa...

Swedish Thunder I ska det vara inte II som jag skrev.

Sen passar jag på att ställa en fråga:

Du råkar inte ha fått hem Booze & Glory - Trouble Free och Pressure 28 - Unified? Det är 2 skivor jag gärna skulle vilja höra ett omdöme på.

Mvh
Myhrberg

Paco sa...

Myhrberg>> Booze & Glory är på väg med posten. Den ser jag fram emot, ska bli kul att höra Karlskrona-låten :) Hoppas att Liam sjunger mer och Mark mindre på den också. Pressure vet jag icke... vilka släpper den?

Anonym sa...

Jag vet faktiskt inte vilka som släppt den.

Får hem ett fåtal ex av den på tis-ons så kollar i omslaget då.

Mvh
Myhrberg

Anonym sa...

Hittar inget i omslaget på Pressure 28 - Unified så jag antar att det är självproduktion. Skivan är helt ok hur som helst och avnjutes tillsammans med en folköl och en kofösare just nu.

YouTube:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RslqsOBOUhQ

För den som är intresserad av skivan så finns den på MFS, Pure Impact, sswear och säkert på massa andra distros.

Mvh
Myhrberg

Herrens Hammare sa...

Vill minnas att skivan "Sprit, knogjärn & tre kronor" är rätt bra.