lördag 4 juni 2011

Control - Punk Rock Ruined My Life CD

(Control - Punk Rock Ruined My Life CD - Step-1 Music) Är det bara jag som inte fattar hajpen? Control, bildat av Iain från gamla goda Intensive Care och senare Beerzone, släppte sin debutplatta Hooligan Rock'n'Roll 2008 och den blev så jävla uppskriven. Jag, som var skitglad över hela nya vågen av hårda Oi!-band från England, köpte förväntansfullt ett ex och blev ganska besviken. Inför släppet av uppföljaren Punk Rock Ruined My Life (som nog är lite vassare) händer alltså samma sak... kompisar hajpar, internet och diverse punkbulletiner hajpar och när jag hör skivan är det samma känsla av ingenting som infinner sig. Det värsta är att det absolut inte är dåligt, det är bara inte långt när så bra som folk vill verka få det till. Det är vanlig hederlig modern gatpunk, välproducerad med driv och hyfsade melodier, wöwöwö-körer etc... bara pricken över i som saknas, men den saknas rätt ordentligt. Det band jag närmast vill referera till är Argy Bargy, där skillnaden främst är att AB generöst toppar sin ibland jämntjocka punkgröt med riktiga jävla hits. Det är något med att sångmelodierna följer ackorden slaviskt som också gör att Controls musik förefaller lite stel. Annars är texterna ganska schyssta; ibland klyschiga (He's a Skinhead, en av skivans bästa låtar) och ibland tänkvärda och ofta kritiska mot det nya England och samhällets sönderfall i kapitalismens fotspår. Favoritlåtar förutom skinnskallesången är No Help For Heroes och High Time I Hung Up My Boots (som har en sån där melodi du har hört några gånger förr...) och titelspåret. Musiken är ganska varierande avseende tempo och bryt, men Punk Rock Ruined My Life ger ändå en sammanhållen känsla. Som sagt, jag skulle önska att Control kom som en total överraskning för mig... det hade varit lättare att verkligen tycka om det då tror jag. Femton låtar, rekommenderas till de som tyckte att bandets debut var så jävla fantastisk. Ni kommer att älska den här också.

4 kommentarer:

Pike sa...

Klart överskattat band. Du sätter pricken över I:t i din recention när du nämner att de gör ok låtar men hittar inte fram till någon hit. Nu har de släppt 2 tråkiga plattor men är rätt underhållande live.

Niklas sa...

Kan inte annat än att hålla med er. Ett medelmåttigt band.

Och dom är sjukt populära, vet att deras första skiva va den mest förbeställda skivan i Step-1 Records historia. Och dom har en del tunga släpp på sitt samvete!

Bernando sa...

Återigen håller jag med dig. Inte värt hypen. Dock tycker jag att bandet har flera klara "hits" iaf i mina öron. Tex Thirty years ago och Keep the homefires burning. Visst har man hört det förut men dom lånar bra om man nu kan säga så.

Anonym sa...

Suck så jävla viktig man ska vara.
Lyssna på Lady gaga eller något liknande om ni vill bli överraskadade.