söndag 12 juni 2011

Bootprint - A Part of Us CD

(Bootprint - A Part of Us CD - Dim Records) Bootprint är liksom No Alliance från staden Montreal och innehåller också minst en medlem från det bandet. Men där No Alliance är snabba och lite skitiga är Bootprint mer hårdför oi! av det stolta, långsamma slaget och om RAC är just rock mot kommunism kan man nog stoppa kanadickerna i det facket. En given och återkommande referens skulle kunna vara Condemned 84, vilka Bootprint också tolkar i Gang Warfare. En annan skulle kunna vara Paris-bandet Haircut eller om man ska se historiskt på saken; Brestbaserade Brutal Combat, vilka de också tolkar i Indéstrable. Det Bootprint och No Alliance har gemensamt är att musiken inte är alltför rolig. Montreal är en fransktalande stad om jag inte är helt ute och cyklar, och Bootprint växlar mellan franska och engelska men är generellt stabilare på modersmålet. De bästa låtarna är trots detta på engelska och sitter på lite variation eller har en antydan till melodi; A Part of Us och Skinhead 4 Life. Lågvattenmärket är Scum, i vilken det framgår med all önskvärd tydlighet vilket språk Bootprint fixar bäst, eller snarare sämst. Fjorton låtar slö skinheadmusik av ett ganska mediokert slag, kan man kortfattat summera A Part of Us.

2 kommentarer:

TMP sa...

Jodå det stämmer bra att Montréal är en fransktalande stad, ligger i provinsen Québec som även försökt att bli en egen nation. Det är även ända provinsen som har franska som modersmål i Canada.

Tänk att mina hockeykunskaper skulle komma till "nytta" på din blogg ;)

herreys sa...

Jag kan stå ut med klyschorna om det finns nåt som backar upp... Men samtidigt kan man ju fundera på varför band efter band spelar in låtar som Skinhead 4 Life eller liknande, känns som det finns mer att subkultursrelaterat att få på pränt än a) göra en låt om att vi är bäst b) göra en låt om backstabbers och posörer c) göra en låt om avskum som pillar på småbarn eller pundar.

Ibland blir jag så less...