fredag 20 januari 2012

Stomper 98 / Bootstroke - Split 7"

(Stomper 98 / Bootstroke - Split 7" - Randale Records) Ytterligare en splitsingel från Randale med Stomper 98, tydligen nummer tre i serien. Den förra (med 45 Adapters) vet jag inte vilken i ordningen det var. Den här gången delar dom plastbit med den grekiska trion Bootstroke, som jag bara är vagt bekant med sedan tidigare.

Stomper 98 inleder med en väldigt bra låt, också med Stomper 98-mått mätt. Låten heter Rock'n'Roll Banda, går ganska fort och är melodiös och saxofonspetsad. Vidare bjuder tyskarna (med Phil Templar på trummor) på en tolkning av The Green Fields of France på tyska. Det är lika kefft som det låter. Irländsk och anglosaxisk folkmusik på tyska har man hört exempel på förr, och det har aldrig varit bra.

Bootstroke är i helhet det bättre bandet på den här spliten, även om låtarnas titlar och texter om ni ursäktar framstår som rena grekiskan. Båda låtarna är bra. Drivna, melodiösa och ösiga med bra gitarrdetaljer och jävligt skön produktion. Det låter nästan lite japanskt här och där, på ett bra sätt. Dom ska jag kolla upp vidare.

1 kommentar:

El Maco sa...

Fan, jag har bestämt för mig att jag brände en Bootstroke-platta till Paco för sisådär 5-6 år sen, men det kanske jag aldrig gjorde?