måndag 28 mars 2011

Trubbel, Slöa Knivar & Obnoxious Youth, I Hate the Kids/Sugar Bar, STHLM, 20110326

Återigen inleddes kvällen med öl i förorten som vi sedan lämnade med hjälp av ersättningsbussar någon halvtimme efter det att stället (Sugar Bar) hade öppnat. Arrangörerna för kvällen var den nya klubben I Hate The Kids som förut bara haft en kväll på Sugar Bar. Bussresan kryddades av två män som satt och drack på bussen. Det visade sig snart att den ena av dem inte var någon mindre än sångaren i det fenomenala punkbandet Mesk! Det talades en liten stund om musiken och sedan blev det annat. Första bandet på scen var Obnoxious Youth från Uppsala. De första fyra, kanske fem, låtarna var så jävla bra. Det var snabbt och riffigt a la Charged G.B.H. och det är helt enkelt grymt under de låtarna. Sedan fick deras långa hår och andra hårdrocksattribut mer inflytande och låtarna blev sämre helt enkelt. Det var synd. Patricia från Slöa Knivar hade tidigare berättat att de skulle gå på scenen så fort Obnoxious Youth spelat klart då det hela var väldigt försenat. Jag vet inte vad som orsakade förseningen dock. Så alltså, när gitarrunkandet från det första bandet tonat ut så blev det dags för Slöa Knivar och, som en vän kallade henne, Gummikvinnan. Slöa Knivar är ett bra hardcoreband. Argt och rivigt. Men live blir det svårt för de kompetenta musikerna att göra det hela rättvisa. Detta beror på att frontkvinnan i bandet är helt galen. Jag har svårt att se någonting annat när hon apar sig på scenen. Det är hopp, kullerbyttor och allt möjligt. Vid ett par tillfällen låg mikrofonen på golvet och hon stod i någon märklig break-dance-ställning och sjöng och allt sånt här gör att det spelar ingen roll att hennes sång inte hördes för fem öre under typ första låten (strul med micken?), man ser all aggression lika väl som man hör den.' Sista bandet var Trubbel från Götlaborg och de skulle vara skitbra hade jag hört. Något 77-punkiga. Det stämde väl ganska bra. Det var flera låtar som var riktigt bra och lät som kanske KSMB eller varför inte Dr Zeke? Det sistnämnda bandet hyllades också med en cover av Jag Ska Aldrig Dö, den satt bra. Och gemensamt om alla banden för kvällen kan sägas att det var tight och ösigt. Bra andrakväll för I Hate The Kids. Nu ska jag ge Slöa Knivar en rättvis chans och LYSSNA på inhandlad plastbit istället för att TITTA på live-spektaklet! //Snigel-Hans

6 kommentarer:

Ted sa...

Psssst... var det inte Liket lever som gjorde "Levande begravd"?

//Ted

(Ordverifieringen är BLEXTED, det ska bli mitt nya internetnick!)

Paco sa...

Tss tss, bakläxa för Snigel-Hans :*

snigel-hans sa...

jag får skylla på bakfyllan som var väldigt påtaglig när jag skrev det här.. det var dåligt.

Snigel-Hans sa...

Fast felet var ett annat, för det var ju så klart "Jag ska aldrig dö" som dom spelade och inte "Levande Begravd". Du får gärna ändra det Paco!

Pelle sa...

Appropå Liket Lever - Levande Begravd så har ju ett annat band från GBG redan gjort en fenomenal cover som finns med på en fenomenal split 7". =)
http://www.youtube.com/watch?v=qUcmrzHJbnA

affe sa...

haha jag spelar i obnoxious youth, kul recension måste jag säga, men de hårdrockslåtarna du pratar om, vi hade redan hunnit spela en 10-11 låtar innan de kom in i setet.