onsdag 2 september 2009

Vansinnet fortsätter

"Ser du en ny svensk punkvåg?
-Ja, absolut. Det är först nu den börjar komma. [...] Vi är utspridda i landet. Svarta Börsen, Bruket och Kavalleriet är några."

Vilka jävla medelklasshorungar. Jag finner inga ord faktiskt, det är liksom finn fem fel av fem möjliga. Tysta dom snälla, någon. Eller gå på deras jävla strandparty och riv skiten. (Saxat ur Metro, 2/9-09)

7 kommentarer:

Fritz Klyka sa...

Hopplösa jävla idioter.

Bernando sa...

Fan av gött.
En ny punkvåg på riktigt ;)

Ville sa...

Vilka jävla nollor.

Jag vill passa på och tacka Boris och the Jeltsins, Svarta Börsen, Bruket och Kavalleriet för den nya punkvågen. Det var på tiden!

Revolution!

Fredrik sa...

Alltså, utan tvekan har ni mer koll än jag på vad som utgör "äkta" punk, då metal är mer min grej.

(Visst finns det vad jag kallar punk i min skivsamling också, och då menar jag inte direkt Millencollin ;-), men ändå...)

Trots det måste jag ställa frågan ifall det inte är lite väl mycket "revirpinkande" att tracka folk/band som tar sig friheten att definiera sin musik som punk.

Verkar lite elitistiskt för min smak (not so much punk then, ey?) att på det viset förbehålla sig rätten att bestämma vad som utgör en given musikstil.

På min front finns t.ex. gäng som pojkbandet Dead By April, som kallar sig metal. Även om jag har synpunkter på sanningshalten i det påståendet - för att inte tala om kvalitén på musiken! - ger det mig inte rätten att kalla bandet idioter för att de hävdar sig vara metal.

Det är väl rimligen upp till publiken att avgöra om ett band skall uppskattas eller inte, baserat på om MUSIKEN är bra eller dålig - och inte baserat på vad bandet kallar sin musik?

Om nu Boris & Co suger, så är det väl i så fall för att musiken gör det, eller?

De har precis lika mycket rätt som ni att definiera "punk", så får publiken sedan bilda sig en egen uppfattning.

Punk skall akta sig för att bli elitistisk - dödar liksom lite av idén...

Paco sa...

Fredrik>>

"Trots det måste jag ställa frågan ifall det inte är lite väl mycket "revirpinkande" att tracka folk/band som tar sig friheten att definiera sin musik som punk."

Må vara hänt, tänker inte hymla med vad jag känner spontant på grund av att det skulle vara typ omoget. Jag blir förbannad när medelklasstudenter med fucking ung Indiana Jones-frisyr spelar Håkan-pop med vänsterintellektuell approach och envisas med att kalla det punk.

"Verkar lite elitistiskt för min smak (not so much punk then, ey?) att på det viset förbehålla sig rätten att bestämma vad som utgör en given musikstil."

Hänvisar till mitt fyndiga trädsvar till Pike på första inlägget om Boris & The Jeltsins. Sjukdomar måste skäras bort om vi ska ha några vackra punkträd kvar att visa upp för våra efterlevande.

"På min front finns t.ex. gäng som pojkbandet Dead By April, som kallar sig metal. Även om jag har synpunkter på sanningshalten i det påståendet - för att inte tala om kvalitén på musiken! - ger det mig inte rätten att kalla bandet idioter för att de hävdar sig vara metal."

Öh... Jo, det ger dig visst den rätten.

"Det är väl rimligen upp till publiken att avgöra om ett band skall uppskattas eller inte, baserat på om MUSIKEN är bra eller dålig - och inte baserat på vad bandet kallar sin musik?"

Vem som helst får gärna uppskatta Boris, men KALLA DET FAN INTE PUNK!

"Om nu Boris & Co suger, så är det väl i så fall för att musiken gör det, eller?"

Det lägger jag mig inte i, mitt huvudsakliga issue är att de gör anspråk på att tillhöra något de inte har en aning om.

"De har precis lika mycket rätt som ni att definiera "punk", så får publiken sedan bilda sig en egen uppfattning."

Nix, där har du fel.

"Punk skall akta sig för att bli elitistisk - dödar liksom lite av idén..."

Håller jag väl iofs med om, åtminstone i teorin ;)
Ändamålet helgar dock medlen, åtminstone i det här fallet.

Fredrik sa...

Paco / Väl svarat! :-)

Så nyanserat som ditt svar på min kommentar var, så nyanserat borde det ursprungliga inlägget varit.

...så hade ni sluppit debattkåta typer som mig som ifrågasätter. :-)

Kan förstå er frustration. Menar bara att det är viktigt att man inte alltför uttalat "reserverar" sin musik för andra som man anser som mindre "rättrogna", då sådant lämnar en aningen besk eftersmak.

Du motiverar dock din synPUNKt väl... :-)

Anonym sa...

Men kolla in Svarta Börsen, de är fan grymma alltså..

http://www.myspace.com/svartaborsen