torsdag 3 september 2009

Skivkoll utan koll

Googlade för skojs skull på mitt nya hatobjekt Boris & The Jeltsins, för att se om det fanns några mer dåraktigheter att arga upp sig över. Bloggen Skivkoll gör bort sig genom att i sin recension av studentäckelpäckelbandet skriva:

"Tillsammans med Bruket, Den Stora Sömnen, Hanna Hirsch, Pascal, Hökartorget och alla de andra har Boris & The Jeltsins åter visat att svensk punk är högst vital och levande. Tack för det."

Återigen: ett band måste definieras av sin publik! Ovanstående band tillhör genren studentäckelpäckel eftersom deras krystade, pretentiösa, ryggradslösa publik är studentäckelpäckel!

16 kommentarer:

Kimmen sa...

Slå dom på käften ;)

Ville sa...

Kimmen, bra förslag!

Johan sa...

Ja det är hemskt med musik som upprör.

Anonym sa...

Det ska va Skrewdriver.

El Thommo sa...

Håller inte alls med om "ett band måste definieras av sin publik". Hårddrar man det så blir ju mängder av band sammankopplade med alla möjliga subversiva element. Allt från Cocksparrer, via exempelvis The Crack, Section 5 och Dropkick Murphys till Flogging Molly har ju procentuellt sett en förhållandevis hög andel lyssnare med dubiösa åsikter. Gör det dessa band till nazister? Näpeligen!

Bernando sa...

El thommo:
Nej men hade DM sagt och skrävlat om att dom var nazister och spelade för nazister men det bara var rödvinspoeter som kom på spelningarna så hade jag ju knappast klassat dom som ett band som förde Vit makt scenen frammåt.

Well Done sa...

Enda hotet mot dessa filmjölkspunks är Nazipunkbandet: The Great German Re-Research, med mottot: "Dont let the nazis steal our junk, bring back the swatstika to punk" (medveten felstavning oxo...)http://www.youtube.com/watch?v=9CKjNV_2lHM

Johan sa...

Bernando: Det kan du väl inte mena? Men behöver väl inte vinna någon mark eller föra någon genre vidare för att bli defienerad som det man spelar?

Men att ett band definieras av sin publik tycker jag det ligger mycket i. Skulle exempelvis Clash startat idag hade säkerligen punkpoliser runt om landet ryggat tillbaka och inte tagit det till sig.

Anonym sa...

Boris and the HOMOS

Paco sa...

El Thommo>> Där exemplifierar du ut mig lite, jag tänker närmare på publikens subkulturella tillhörighet än på dess politiska världsuppfattning. Kanske borde ändra till: ett band måste alltid genrebestämmas efter sin publik om tveksamhet råder.

Weller sa...

Beat Butchers släppte för kanske två år sedan en ep med ett band som hette Alarmrock. 2/3 av det bandet utgjordes av de som numera är kända som Boris & The Jeltsins.. ganska punk!

Anonym sa...

Fantastiskt roligt skrivet av er horsande tena-lady användande stjärnskribent! Jag skrattar mig harmynt!

Paco sa...

Weller>> Alarmrock var inte heller punk, och Beat Butchers har släppt grejer med typ Brandgul och Nittonhundratalsräven som är renodlade popakter, så det faktum att BB ligger bakom ett släpp gör det näppeligen till punk.

Anonym>> ?

Ludde sa...

Bruket, Den Stora Sömnen, Hanna Hirsch, Pascal, Hökartorget och Boris & The Jeltins..

Fan jag trodde jag var bättre insatt i punken än så. Har då aldrig hört dessa band (nån låt med Hanna Hirsch på myspace kanske)... Vilket uppvaknande.

Johan sa...

Oavsett vad du tycker om oss i övrigt så vill jag förneka all sammankoppling med de andra band vi här råkat nämnas tillsammans med. Tack.

Ludde här ovan: Kaffekatt har ju frågat om vi ville spela med er på 44:an, så jag antar att du hört oss.

/HH

Ludde sa...

Johan, kom på det sen, ni var bra! :)