lördag 12 september 2009

On the Job & Saturdays Heroes på Olämpligt Sällskap/South Side, STHLM, 20090911

Olämpligt Sällskap hade nypremiär igår på South Side vid Zinkensdamm. Stället har många fördelar gentemot Snövit, där klubben huserade förrut. Lokalen är av ungefär samma storlek, men betydligt bättre planlöst, och ur South Side's kranar tappas brown ale, bitter och brittcider istället för - som på Snövit - Sofiero.

Banden för kvällen var Finspångsgänget Saturdays Heroes, aktuella på samlingen Chaos In Sweden, och On The Job, som snart albumdebuterar och har gig med The Warriors och The Last Resort att se fram emot i vinter. Först ut var östgötarna, och de gjorde nog ingen besviken. Sjukt skickliga och tighta, och med Chaos-örhänget The Way of a Man och ett par väl valda covers i setlistan (Nobody's Heroes av Stiff Little Fingers och England Belongs To Me av Cock Sparrer, den sistnämnda borde ha skrivits om tycker jag nog, men barnsjukdomar är tillåtna så länge det är barn som har dem) gjorde de ett effektivt (sena) The Bruisers-doftande gig.



On The Job är med något undantag Sinners Since Birth sättningsmässigt. Krille har tagit över Masses sång, och jag tycker att On the Job är ett något mer opersonligt band än vad SSB var. De gör det de gör jävligt bra: det är skön, melodiös midtempo-oi! med Evil Conduct-känsla, och hitarna saknas inte. Men det är inte helt lätt att särskilja dem från det allmäna gatpunkbruset (Pure Impact beskrev saken bra i sina augustinyheter: "They're not reinventing anything, but they're good at what they're doing and the melodies stick in your head!"), och skulle jag vara deras manager eller deras mammor hade jag uppmanat gossebollbarnen att börja skriva på svenska igen. Hur som helst gjorde de en schysst spelning, och det är kul att det börjar röra på sig i Stockholm nu igen.



Mellan spelningarna stod Arthur (Poor Old Slugs) och Johan (Antipati) för skivspelandet, och det skötte de såklart med bravur. När stället stängde gick de unga och rastlösa (och de gamla spritsvamparna) till ett treöppet biljardhak, medan Paco tog spårtåget hem till förorten för en god natts ESB-coma.

Inga kommentarer: