söndag 5 december 2010

Skabröst var ordet...

Apropå en artikel i torsdagens City om "skabrös humor" kände Paco att ordet punk missbrukats en gång för mycket och att missbruket måste beivras...

Skickat från punkochoi@hotmail.com till jenny.damberg@city.se 2010-12-02:

"Alltså, måste reda ut lite grejer...

'Den Skabrösa Humorn Är Den Nya Punken' rubrucerar du din artikel i dagens City. Då vill jag gärna tala om för dig att NEJ! det är den verkligen inte! Inget som inte är punk är den nya punken. Punk är punk är punk, och inte ett jävla adjektiv eller substantiv man kan använda om allt som verkar vara lite nytt och provocerande. Kanske en bagatell för dig, men man ska inte hålla på att knulla andras subkulturer till höger och vänster.

Dessutom slänger du dig med begreppet "splatterpunk" som epitet till etiketten Ägg Tapes & Records. Då vill jag först och främst att du förklarar vilken typ av ny subgenre det skulle vara - förutom benämningen på ett gäng random gatuligister i typ "Robocop 3"? Eller trodde du att du skulle komma undan med en påhittad formulering för att dina vanliga läsare har lika dålig koll som du? Ägget har f ö alltid givit ut raggar-, köns- och hårdrock vid sidan av punken.

Skärpning

//Paco"

Skickat från jenny.damberg@city.se till punkochoi@hotmail.com 2010-12-02:

"Noterat!"

Ignoranta jävel...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var ju duktigt gjort, ganska ofta läser jag Bloggar som din, bloggar som handlar om musik och då främst punk, vad som gång på gång slår mig är att dessa bloggar skriver om musik som kan betecknas som punk - men aldrig någonting annat, inga politiska ställningstaganden, ingen skriver om "USAs krig mot terrorn" inte ens om borgarbrackor skrivs det. Vad är ni rädda för? att någonting ska bli personligt?

..nej det skrivs bara om nya och gamla skivsläpp, om musik och om musiker, så grått, så tråkigt, så fattigt och fegt. fan har ni inga egna viljor?

Anonym sa...

Helt ärligt läser du bloggar som handlar om musik, ska du väl inte bli förvanad om det handlar om just musik.
Leta du vidare om musik är nagot som inte intresserar dig.

Paco sa...

Nu är ju punk, som anonym #2 indirekt påpekade, musik och subkultur i första hand och inte politik.

Å andra sidan var det inte så länge sedan jag applåderade misshandeln av Federley, och det är väl iaf lite politiskt? :)

Pike sa...

På dom Paco...älskar din mustarsch när du är på detta humör :)

Inge Pajas sa...

Raka av din din jävla mustasch!
Säg som det är, att du heter Lars!
I varje inlägg är du själv Anonym!
För du har varken Skin- eller Punk-kostym!

Gay Skins! Gay Skins! No Skins at all!

Japp! Jag skriver vad jag vill! Pajas! Hell Paco!

Anonym sa...

Läser jag en blogg som handlar om dansbandsmusik så förväntar jag mig att jag får läsa om dansband, om låtar och om dansbanor.
Läser jag bloggar som handlar om hårdrock förväntar jag mig att få läsa om hårdrock, nya skivor, turneér, osv

...men! om jag läser en blogg som handlar om punk så förväntar jag mig lite mer, därför att punk är helt enkelt lite mer ..eller??

Jag tycker att Pacos blogg Punk och OI! - och annat skoj, är en jättebra blogg, men jag tycker att det generellt finns en jävla massa punkbloggar som egentligen är som alla dessa modebloggar - helt innehållslösa om man skrapar lite på ytan.

Paco sa...

Anonym>>

Punk är garanterat mer om man vill, men inte nödvändigtvis. Och om det är mer finns det näppeligen givna ramar för det. Politik är exempelvis en sak som inte nödvändigtvis har med punk att göra även om många punkband är politiska åt olika håll.

Vilka är dessa bloggar, vill gärna kolla upp :)

Anonym sa...

Journalister har en alldeles egen avdelning i helvetet. Så långt kan vi nog alla vara överens.

Bernando sa...

Punk är inte politik och definitivt inte här för att slå samma gammla svaga slag som resten av världen slår. Alla angagerar sig för palestina och mot USA's "terror" mot de "stackars satarna" i mellanöstern. Själv har jag massa politiska agendor som jag brinner för och skulle jag blanda in min politik i MIN blogg skulle inte bara banden jag skriver om utan även den kultur jag skriver om asocieras med mitt politiska ställningstagande.

BBF sa...

Väl rutet :D