torsdag 16 december 2010

The Boys, Topper & Psychosomatic Cowboys på Kolingsborg, STHLM, 20101211

I kön utanför Kolingsborg, där spektaklet ägde rum, fick man lite flashbacks från årets (för mig) första gig - UK Subs & The Vibrators på Strand. Det var alltså kallt och det tog tid även fast folk hade förköpt biljetter.

Då biljetten visades och stämpel utdelades fick jag kommentaren "på min tid var det Stockholms Skins" angående en tatuering och det var något av en röd tråd genom kvällen; "på min tid". Alltså, till skillnad från vad Casino Steel sa i Tv4 dagarna innan, så var det inte särskilt många "unga" i publiken utan snarare en nostalgitripp till den tiden då man var punk och det var ett gäng som var angelägna om att påpeka detta.

Topper var första band på scen och det lät bra, även om det såg märkligt ut. En slags band-uniform bars, svarta skjortor med texten "topper" i rött, och matchande byxor.
De lirade både Once a Punk, Always a Punk och We're living in the suburbs eller vad den nu heter, de låtar som jag har hört förut och tycker om.

Andra bandet, (Psychosomatic Cowboys) ignorerades totalt då jag och mrs Snigel satt på ovanvåningen och drack mycket för dyr öl och tittade på när Duncan 'Kid' Reid och Matt Dangerfield från the Boys sprang in och ut ur backstage-rummet.

Sen var det till slut dags för The Boys. De inledde med ett par låtar som tillhör kategorin "släpptes på senare (lite tråkigare) skivor som ingen kommer ihåg". Inte jag i varje fall. Men det blev bättre. De lirade (nästan) alla de bästa låtarna som First Time, Weekend, Soda Pressing, Brickfield Nights, Sick on You, Box Number och alla verkade nöjda. Det var män i kostym och slips som försiktigt studsade fram och tillbaks och det var en Duncan Reid i skinande vita kängor som poserade på scen på ett effektfullt vis. Vidare var det besök på scen från åtminstone tre personer och en lite väl hårdhänt vakt petade ner dessa på golvet igen, även fast det först verkade vilja slänga ut dem.

Det blev extra nummer och en eller två Yobs låtar och sen vart det hemresa.

Nu vet jag inte om det här kommer upp på bloggen i tid för det men jag vill påpeka att det kanske skrivs några rader och visas lite bilder från spelningen i tidningen "Arbetaren" som släpps Fredagen 17 December.

//Snigel-Hans

1 kommentar:

Inge Asyl sa...

Nej, i The Worker blev det bara "snöskottarnas vardag" samt en bildgåta om ett land...