söndag 26 april 2009

Karpstryparen - en idiot (del 3)

Senaste klavertrampet från den värmländska fiskmannen lyder:

"När det gäller vem eller vilka som först myntade begreppet Oi! som musikstil så skedde detta nämligen redan -77, det skedde bl a i samband med att Resistance 77 släppte sin debutskiva då."

Var idioten får detta slumpvis ihopfabulerade påstående ifrån har jag ingen aning om. Resistance 77 bildades nämligen 1979 och släppte sin debutsjua 1982.

18 kommentarer:

Hippo sa...

Det är väl ganska uppenbart att Karpstryparn är förståndshandikappad på RIKTIGT. Så Paco.....var snäll mot honom.....

Pike sa...

Nu är det ju så att "Fiskarn" och "Flötet" som "Karpstryparen" intervjuat om Ultima Thule säger att Resistance 77 startade Oi!

Tämnligen starka källor?....rekommenderar denna källa istället http://www.resistance77.co.uk

Karpstryparn sa...

Hej du! På en punkt har de personer som har påstått att jag har fel i lite allt möjligt när det gäller de här sakerna, bl a något om Ian Stuart, rätt.

Vad är det då? Jo, att jag i inläggets första mening har skrivit siffran 14. Det ska stå 4, inte 14. Jag ska ändra detta så fort Metrobloggen har slutat krångla, har beskrivit det hela i inlägget "Om bloggportalen.se och rättelse om Ian Stuart-inlägget".
På denna punkt har de personer rätt i att jag har fel, men det är också den enda punkt som jag har fel på.
Har besvarat din kommentar också.

Svar till Hippo: Nej, hehe, jag är inte förståndshandikappad. Är DU?

Anonym sa...

http://www.lunarstorm.se/karpstryparn *tihi*

Nej, det är inte en fejklänk. Testa så får du se

Pike sa...

Korpstryparn>>Du har fortfarande inte besvarat min kommentar i din blogg? Var sanningen för svår för dej?

Håll dej till dina vänner Fiskarn & Flötet i stället för fakta så kommer din blogg bli den roligaste på länge.

Mikael Sörling sa...

Vansinnigt roligt. Oiare, Resistance 77... hahaha.

Berätta mer om Oiarnas historia, please.

Karpstryparn sa...

Svar till Pike: Anledningen till att jag tog bort din kommentar var att det var mycket i den som inte hade med mitt inlägg att göra, det var också en hel del som inte stämde i den. Jag ska senare idag publicera din kommentar i ett inlägg och då ska du få svar på allt det som du skrev. Men det blir efter att jag har tagit upp allt bullshit som Paco har skrivit om mig.
Dig kommer jag däremot inte att skriva något kritskt eller nedlåtande om, utan bara besvara din kommentar. Jag skulle ha gjort det igår, men det blev försent.

Och angående Fiskarn och Flötet så är de inte några kompisar, utan bara några som jag har intervjuvat. Det är alltså inte ifrån dem som jag har fått informationen om Resistance 77 främst ifrån, nej, den har jag fått ifrån en sida på nätet. Men han som hittade den nämnde inte var han hade hittat den, lite konstigt att han inte gjorde det.

Så enkelt var det med den saken!

Och nej, sanningen är inte svår för mig, däremot osanningar.

Jimmy sa...

Hamna nyss på Karpstryparns
metroblogg och läste inlägget
om Paco. Som för övrigt var ett
totalt meningslöst inlägg utan
något direkt innehåll snarare
beklagelser och "Gråta ut".

Paco som för övrigt själv lirar
i ett av sveriges främsta band
kan mig veterligen jävligt mycket
om Oi! och punken. Så att säga
att han inte kan något är bara
att vara ute och simma, på djupt
djupt vatten. Sen ska väl tilläggas
att den här bloggen är en av
sveriges största om just musiken
Oi och punk.

Så nu har jag sagt mitt! valde
att posta här istället för på
karpens blogg eftersom han tydligt
och väl läser här och + troligen
bra mycket mer som läser denna bloggen.

Karpstryparn sa...

Svar till Jimmy:

Det är inte frågan om beklagelser och "gråta ut", däremot klargör jag saker och ting i det aktuella inlägget som du syftar på.

När det gäller om Paco spelar i ett känt band så gör han det säkert, det har jag ingen anledning att betvivla.

Att den här bloggen kan vara en utav Sveriges förnämsta, eller hur man nu ska säga, när det gäller punk och Oi! kan mycket väl stämma, men det som jag har reagerat på är att Paco försöker komma någonvart med mig genom att ösa en massa skit över mig i sin blogg, och även i min, och till råga på allt tro att jag ska tro på fakta ifrån någon som skriver en massa personangrepp om mig.

Att göra på det viset är en taktik som aldrig har fungerat hitills i historien, oavsett vad saken gäller, och den taktiken kommer aldrig att fungera i framtiden heller.

Det är tragiskt att Paco måste överösa personer med en massa smörja för att han ska tro att han ska kunna bevisa för dessa att de har fel i det som de skriver om.

Sådant kommer man ingenstans med, istället förlorar man ansiktet totalt och framstår som en oerhört oseriös person.

Det tragiska är att Paco uppenbarligen är en person som vet vad han skriver om, jag har ju som sagt läst andra inlägg som han har skrivit.
Varför skriver han då skit om folk? Om man har rätt om någonting så gör man inte sådant, och om man gör det så är det snarare ett tecken på att man inte har så värst mycket koll på vad man pratar om.

Om Paco hade bemött mig utan en massa personangrepp så hade det aldrig blivit så här. Visst, jag skrev saker jag också, men inga personangrepp som han gjorde.

Angående det sista du skrev om att det är fler som läser Pacos blogg än min: Ja, det är möjligt att det är, men jag kan tala om för dig att det är väldigt många som läser min blogg också med tanke på vilka ämnen som jag tar upp, och hur jag tar upp den. Jag har ju läsningsstatstik på den, så jag vet.
Och ändå har den bara funnits 1,5 år, med undantag för en veckas kort avbrott i februari förra året.

Jag har förresten tre bloggar till, samt driver också en blogg om vikingarock, nämligen Ultima Thule Special. Men så småningom är det tänkt att den bloggen ska handla om annan vikingarock också, troligen blir det också Oi!.
Men jag och han som driver den har bara pratat lite löst om det än, den har ju bara funnits sedan i mars i år så den är ganska ny. I ett utav de senaste inläggen i den så står det faktiskt lite grann om Oi!, adressen till bloggen är http://www.metrobloggen.se/ultimathulespecial.

Jimmy sa...

Karpstryparn:

Varför skriva om Oi! på en Ultima Thule blogg? Nu hänger jag inte riktigt med? bara oerhört fel att blanda ihop dessa två genrer.

Paco sa...

Karpen>> Alltså, i början öste jag ingen skit över dig. Jag bara sa att Oi! inte var ett begrepp (som subgenre till punken) 1977. Då missförstod du mig och kallade mig ruskigt okunnig. Sen fortsatte du att komma med faktafel. Det framstod som oerhört löjeväckande, eftersom du fortsatte kalla mig ruskigt okunnig emedan du själv briljerade med okunskap utav Guds nåde.

Toots sa...

"Men det var Gary Bushell som "tidningsförde" det, när han i början på 80-talet startade tidningen Sounds."

Vad jag vet stavar mannen namnet med två "R" och startade definitivt inte Sounds.

Jävla okunnig person om en 16 åring vet mer om Oi än han.

Karpstryparn sa...

Svar till Jimmy: Nej, det stämmer, men eftersom personerna som jag och den andra personen som driver bloggen intervjuvade nämnde en del om Oi! under intervjun så tog vi med det som de sade. Vikingarock har ju faktiskt lite stänk av både Oi! och punk, i alla när man pratar om en sådan grupp som Ultima Thule. Nu får jag säkert mängder med skit för att jag har skrivit det här också, men jag skriver precis som jag anser att det ligger till.

Svar till Paco: Okej, det verkar som om både du och jag är lika goda kålsupare då. Men ifrån min sida så lägger jag ner den här diskussionen nu, jag erkänner mig dock inte besegrad på grund utav att jag inte är det. Men det är alldeles uppenbart att du och jag har helt olika uppfattningar om vad som stämmer och inte stämmer när det gäller alltihop det här. Vi har ju båda källor.
Men Ian Glaspers bok "Burning Britain" som du nämnde ska jag ta och kolla upp, om man söker efter den på Google så ska den väl gå att hitta.
På tal om det så har jag förresten länkat till din blogg, jag menade vad jag sade om att du vet vad du skriver om. Därför går inte detta ihop med att du skriver en massa rappakalja om mig. Men som sagt, jag har hittat många intressanta inlägg i din blogg och därför har jag länkat till din blogg i mina favoritbloggar.
Nu återstår det bara för mig at besvara Pikes kommentar, jag kanske inte hinner med det ikväll bara eftersom jag har en del att dola med, t ex ska jag göra rent ett 200-liters akvarium.
Men i morgon ska jag väl kunna svara honom.

När det gäller Resistance 77 så är jag helt och hållet övertygad om att de var en utav de grupper som myntade begreppet Oi! som musikstil innan Gary Bushell gjorde det, och det där som Pike sade i min blogg om att Sham 69 inte är något Oi!-band köper jag inte alls. För om han hade rätt så skulle de inte ha varit med på en massa Oi!-samlingar, t ex !Oi! Shartbusters"-serien.

Svar till Toots: Jasaå du? Och vart i helvete har du fått det ifrån? När det gäller "trevligheterna" som du har skrivit om mig: De kan du ta och köra upp någonstans, hade du inte skrivit den smörjan så hade jag kanske trott dig.

Pike (med popcorn mellan tänderna) sa...

Även Exploited och The Lurkers är med på Oi! Chartbuster samlingarna?

Förvisso var även Exploited med på Oi! The Album....men man skall inte blint tro på vad dessa gentlemen som satt ihop samlingarna hade för tanke bakom allt.

I min värld är Sham 69 inte ett Oi! band utan ett punkband med stort skinhead följe som tyvärr även blev dess död.

Resistance 77 är inte heller de ett Oi! band...hur mycket Korpstryparn än vill få till det?

Karpstryparn sa...

Svar till Pike: Ja, Exploited har ju stänk av både punk och Oi, även om de är mer punk än Oi!

Så det kan nog stämma lite grann, det som du säger, att de som satte ihop samlingarna inte hade så värst mycket koll på vad de höll på med.

När det gäller The Lurkers så var de ju inget Oi!-band, det stämmer.

Angående Sham 69: I min värld så är de ett Oi!-band, att du inte tycker det är en helt annan sak.

Och jo, Resistance 77 var ett Oi!-band. Men där har vi det igen, du tycker tydligen inte likadant som jag på den punkten heller.

Å andra sidan skulle det vara ganska töligt om alla tyckte likadant om allting.
Bara så du vet, ordet "töligt" betyder tråkigt på värmländska.
Bäst att nämna det så att det inte blir några missförstånd.

Mikael Sörling sa...

Karpen:

Beställ och läs på:

http://www.bokus.com/b/9781901447248.html?pt=search_result

Anonym sa...

Kan bara hålla med Jimmy. Få som gör sånt osjälviskt propagandaarbete för punk och oi! i Sverige som Paco. Keep up the good work!
/VfE

Bernhard sa...

Detta börjar mer och mer likna http://www.youtube.com/watch?v=s14JGCR_oQw