tisdag 28 april 2009

Karpstryparen - avslutningsvis

"Det är bara att konstatera att både Paco och jag har haft rätt i saker och ting som vi har skrivit om i debatten mellan honom och mig, på samma sätt som vi har haft fel i en del saker. Visst, han hade nog lite mer rätt i allting som han skrev än vad jag hade. Men han hade ingalunda rätt i precis varenda sak. Jag hade också rätt i saker och ting som jag skrev, men precis som han så hade inte jag heller rätt i varenda sak. Men om vi ska prata om vem utav han och mig som har haft mest rätt så visst, då har han haft mest rätt. Men ingen utav oss hade helt rätt i allting som vi har skrivit, lika lite som båda hade fel i allting. Med andra ord: Han hade rätt i mer saker än vad jag hade, det är sant, men han hade inte rätt i allt. Alltså var det ingen av oss som vann diskussionen, ingen av oss hade ju rätt i allting och ingen av oss hade fel i allting. Men om det är frågan vem av oss som hade mest rätt så visst, då hade han det. Men han vann ingalunda diskussionen helt och hållet på varenda punkt. Det är min orubbliga åsikt i denna fråga, och den viker jag inte så mycket som en tum på. "

Karpkramarens kommentar till Sam Whetes dito på http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9010754.
Det här är humor på ganska hög (eller låg) nivå. Jag antar, liksom min internetantagonist, att vi inte kommer längre, och låter ovanstående i kursiv text tala för sig självt, och avsluta den här underhållande internetbiffen. Sen att han fortfarande påstår att han hade lite rätt och eder mustaschprydde tjockisvän fel kan vi låta vara.

31 kommentarer:

Pike sa...

Ett mer förvirrande försvarstal har aldrig stött på :)
Läste det ett flertal gånger och garvade lika mycket varje gång.
Hela 14 gånger så pratas det om rätt eller fel...jösses vad förvirrande.

Kopstryparen borde föra sitt eget försvarstal och avsäga sig försvarsadvokat om han någonsin hamnar i kläm med rättvisan...vilken domstol som helst skulle frikänna honom...bara för att komma hem någon gång?

Karpstryparn sa...

Hej, Paco!

Jag ser att du har kopierat lite text ifrån en utav mina kommentarer och lagt in det i ditt inlägg.
Helt okej, jag vill dock bara tala om att jag alldeles nyss skrev ett inlägg där jag summerar hela den debatt som du och jag har haft.

I det får också Pike svar på den kommentaren som han lämnade till min blogg.
Du kan väl nämna det för honom, han har ju undrat hur lång tid det ska ta innan jag besvarar den.

Kolla gärna in inlägget, ni kanske har några synpunkter. Jag har bl a gett Paco rätt i en del om Resistance 77 som han skrev, men har också skrivit en hel del annat också om både R77, Sham 69 och en del annat som kanske kan vara intressant.

Ska dock också tilllägga att inlägget är ganska långt, det tog nämligen 2 timmar att skriva det.

Som sagt: Kolla gärna in det, om ni känner för det.

Till Pike: Ja, hehe, jag var en aning trött när jag skrev den där kommentaren, så det där med 14 gånger stämmer nog ganska bra. Men det tog lång tid att skriva kommentaren också, och den skrevs ju ganska sent också.
Så det är förklaringen till att det blev en smula rörigt.
Frikänna? Ja, men det är ju bara bra det, haha.

Hippo sa...

I Karpstryparns presentation på sin blogg skriver han att det finns folk som tycker att han är såpass duktig att skriva att han borde bli journalist. Ja jävlar.......

Karpstryparn sa...

Svar till Hippo: Ja, du behöver inte tro på det, men jag har flera gånger fått sådana kommentarer ifrån folk, bl a på andra bloggar som jag har. Men eftersom det inte får bli för många kommentarer som inte har med inlägget att göra, i alla fall inte på Metrobloggen, så brukar jag ta bort sådana.

Men det finns några inlägg på min metroblogg där jag har fått s k journalistkommentarer som ligger kvar i kommentarsfälten, men det rör sig då om inlägg där jag har kritiserat vissa journalister för att de inte har kollat upp fakta ordentligt innan de har skrivit sina artiklar. Ja, du vet ju hur en del journalister är.

Pike sa...

Karpstryp>>Garvar så att protesen ramlar av...jag citerar dej från ditt senaste inlägg så kanske du förstår :)

"....men det rör sig då om inlägg där jag har kritiserat vissa journalister för att de inte har kollat upp fakta ordentligt innan de har skrivit sina artiklar."

Du slutar aldrig att förvånas...du är en kul grabb!

Karpstryparn sa...

Svar till Pike: Skrattar åt vaddå? Jag är seriös precis som alltid, det är självklart att man måste kolla upp saker ordentligt om man är journalist när man ska skriva sina artiklar.

Bl a så var jag vid ett tillfälle inte nådig i min kritik emot ett riktigt klantarsel till "journalist" på Värmlands Folkblad, alltså VF, som skrev en artikel som försökte ge en bra bild av vänsterextrema organisationer som ingår i nätverket Värmland mot rasism.

Jag bara skakade på huvudet när jag läste hans artikel, och satte mig därefter och skickade ett långt mail till honom där jag drog upp alla de organisationer som ingår i detta nätverk och vad de sysslar med. För Värmland mot rasism har nämligen visat sig vara ett antidemokratiskt nätverk som är emot demokratin och allt som den innefattar.

Det finns kvar på min blogg, tror det är någonstans i mitten, inlägget heter "En journalistmurvels ofullständiga artikel" har jag för mig att den hette.

Angående grabb: Ja, om du anser att man är grabb när man snart är 41 år, blir det till sommaren, så är du ju grabb själv då. Vi är väl ungefär lika gamla, har jag för mig, du är väl 41 om jag inte minns helt fel.

Angående benprotesen: Ajdå, det var inte bra i så fall. Du försöker tydligen göra narr utav mig, kan dock upplysa dig om att få har lyckats med sådant hitills. Och du tillhör garanterat till dem som inte lyckas. Herregud.....

Men nu är det så att till skillnad ifrån många andra så bloggar jag inte för att bli populär, det har jag blivit ändå förresten, jag skriver vad jag tycker om saker och ting och tar upp ämnen som jag tycker är intressanta, oavsett vilka de än är, jag gillar att sätta saker på sin spets. Och det var nog därför som jag fick en massa skit i en annan blogg som jag har.

Men sådant bryr jag mig föga om, dessutom är det en sida där man i princip kan skriva vad faan som helst.

Jag har aldrig varit någon som håller käften, nej, jag kör på. För sådan är jag. Har stort självförtroende och har inga problem med att ta kritik.

Men personangrepp och skit har jag aldrig accepterat, varesig på internet eller IRL.
Och det ska man inte göra heller.

Sedan har jag också besvarat den där kommentaren ifrån dig som du har tjatat om de senaste dagarna, svaret finns i mitt senaste inlägg. Men det skiter väl du i, va?

Inge Ansvar sa...

Jag har bestämt för mig att R77 bildades först 2007? Och att alla tidigare inspelningar liksom gjordes av några dvärgar i Nottingham? Och Sham 69 började ju faktiskt som The Oi!-band redan 1969 med Jimmys pappa och Mensi från A.U på leksaksttrummor på en båt i finska viken! Tror att deras tidiga inspelningar fortfarnade går att hitta i maskinrummet på nån Finlandsbåt? Jag kan ha fel, men jag tror jag har rätt!
Förresten så var Ian Stuart cykelbud i Surahammar en sommar.

Jimmy sa...

Jag säger bara:

I en annan del av Karlstad.

Malin sa...

Hahahaha. Denna förmåga att argumentera så starkt för sin sak som Karpen visar upp imponerar mig å det djupaste.

Papi sa...

Snälla kan inte alla bara bli vänner nu, jag får magsår!

Karpstryparn sa...

Svar till Inge Ansvar: Det där var tamejfaan det absolut dummaste som jag har läst på länge, din kommentar slår till och med den som en tjej skrev om mig under Pacos och min debatt där hon drog in någonting i debatten som jag hade skrivit om Charles Manson och hans mördargäng på en annan internetsida. Jag trodde inte att någon kunde skriva någonting som var mer idiotiskt än det som hon gjorde, men jag hade tydligen fel.

Vad i helvete har något som jag har skrivit om Charles Manson & Co med Oi! att göra? Satt den tjejen på hispan när hon skrev den kommentaren, eller vaddå?

Man börjar ju undra.

Svar till Malin: Klart att man argumenterar för sin sak, det är alldeles självklart.
Skulle inte du göra det?

Karpstryparn sa...

Svar till Papi: Det är väl ingen som är ovän med någon här, vad jag vet.

Men du har rätt, det är dags att lägga ner det här. Jag har ju ändå idag skrivit ett inlägg i min blogg som heter "Sammanfattning i debatten mellan mig och Paco, samt svar på Pikekommentaren".

Jag tyckte att det var lämpligt att sammanfatta debatten, det hade kännts fel att inte göra det. Paco har ju gjort samma sak.

I mitt inlägg ger jag Paco rätt på en del olika punkter, men tar också upp punkter som jag själv har rätt på.

Svar till Jimmy: Smutskastning och patetiskt skitprat kommer du ingen vart med.

I rest my case!

Pike sa...

Korpen>>"...tjatat om de senaste dagarna."???? Snarare du som tjatat om att du skall komma med ett svar?

Jag nämde det en gång i en kommentar? Men tack du för svaret.

Bernhard sa...

Skaffa dig ett jobb Karpstryparn.

Liten myra sa...

Ett svar på en kommentar på en artikel om SD:"...komplimanger är aldrig fel. Fast det klart, jag är ju känd för att skriva bra." ha ha ha humor på hög nivå. Karpstryparen är känd för att skriva bra. Jomen. Han är också bra på att argumentera och ta till sig fakta.

Karpstryparn sa...

Svar till Liten myra: Ja, oavsett vad du tycker om det så är min blogg både uppskattad och populär, det bevisas ju bl a av att min blogg nu ligger på 22:a plats när det gäller de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.se i kategorien djur, trots att jag mest skriver om andra ämnen.

De allra flesta som läser och kommenterar min blogg tycker att jag skriver bra, att sedan inte du tycker det är en helt annan sak.

Kolla gärna in inlägget "Ligger på 22:a plats utav de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.se", där står mer om det hela.

Alla har inte samma åsikt som du, kom ihåg det.

Det bevisas ju bl a utav de allra flesta kommentarer som jag får till mina inlägg.

Men det klart, du har ju knappast läst igenom vartenda inlägg i min blogg, utan bara typ 2-3 stycken.

Och då är det ju inte så konstigt att du resonerar som du gör, snacka om att döma ut folk utan att ha någon som helst koll.

Konstigt att du förresten ännu inte har svarat på den där kommentaren som jag skrev om vad jag grundar uppfattningen på att Wikipedia är en 50-50-källa.

Det är i alla fall sant det som jag skrev om att 5 av 10 artiklar där innehåller gott om sakfel, man stöter ju på sådana varenda gång man är inne på Wikipedia.

Om jag är inne på en sida som påstås vara trovärdig så vill jag hitta saklig information, och inte en massa sakfel.
Så är det för mig i alla fall.

Bara det där med snappsköldpaddsbilden var ju illa nog.

Snart hittar man väl där en bild med det polska Oi!-bandet Surowa Generacja där det står att det är Cock Sparrer som bilden föreställer.

Du har heller inte svarat på det där om ungersk Oi!

Blev sanningen för svår för dig?

Du lär ha sett min svarskommentar till dig vid det här laget, eftersom du har varit inne på min sida efter att jag skrev den.

För du vet ju under vilket inlägg som du hittar den.

Eller hur?

Jag har också besvarat din fråga om Combat 84.

Liten myra sa...

Frågan om ungersk Oi!. Ja, vad skulle jag svara? Du skrev en självupplevd historia. Vad var frågan? Du har fortfarande inte publicerat mitt senaste inlägg.

Blondinbellas blogg var/är också populär. Räknar inte med att du ska förstå paralellen eller kopplingen men jag gör ett tappert försök..

Karpstryparn sa...

Svar till Liten myra: Frågan var om du hade hört talas om ungersk Oi!.

När det gäller din kommentar så kan jag ju knappast publicera en kommentar som jag inte har fått än. Eller hur?

När skickade du den då? Jag har nämligen inte fått den.

Angående BlondinBella: Nej, jag fattar inte paralellen riktigt.
Eller menar du att hon är populär på olika sätt? I så fall förstår jag vad du menar.

Pike sa...

Börjar nästan tycka synd om El Paco nu när Korvstryparn har upptäck denna blogg....men säga vad man vill om karl, underhållande är han!

Liten myra sa...

Jaha, om jag hört talas om Ungersk Oi!? Ja, precis som Ungersk punk. Rumänsk Oi!? Check. Vietnamesisk hardcore? Check. Hur långt vill du att jag ska fortsätta?

Klart du fick mitt senaste inlägg, precis som du mottog de andra. Antar att det inlägget var så extremt förenklat att du inte visste hur du skulle svara.

Karpstryparn sa...

Svar till Liten myra: Nejdå, du behöver inte fortsätta, jag har ju fått svar på min fråga nu.

Angående det med vietnamesisk hårdrock osv så finns ju det också, t ex japansk Oi!.

Och angående din kommentar så är det sant som jag sade, jag har faktiskt inte fått den.

Skicka den igen, för det måste ha blivit något fel någonstans. Det blev ju fel på t ex Google i natt och idag, det märkte jag själv när jag skulle skriva ett inlägg där idag. Det var fler än jag som Google har krånglat för idag.

Fel kan, som du säkert vet, uppstå.

Svar till Pike: Underhållande? Tja, tycker du det så är det ju bara att tacka och ta emot då. Men å andra sidan tjänar ju Paco på det.

Skrev förresten en memorian över Peter "Punk" nyss, tyckte det var på sin plats.

Karpstryparn sa...

Rättelse till Liten myra: Jag skrev fel, det ska stå vietnamesisk hardcore, inte hårdrock.

Svar till Pike angående Peters memorian: Bra att du rättade mig, har ändrat det nu. Tackar för komplimangen också, tyckte det var på sin plats att skriva en memorian över honom. Även om jag inte kände honom så känner man ju med hans familj, släkt och vänner, t ex dig.

Få är ju okänsliga, om jag säger så, i alla fall när det gäller sådana här saker.

Varit på någon spelning på sistone förresten? Själv har det varit dåligt med den saken en tid nu.

Karpstryparn sa...

Svar till Pike angående research, funderingar, m.m.:

Jo, det är sant. Jag gör ju alltid research när jag skriver om andra saker, t ex om rovdjursfrågan och saker och ting som har med olika samhällsproblem att göra, och då måste man naturligtvis göra det när det gäller en sådan här sak också.

Jag gjorde research när jag skrev memorianen över Ian Stuart, och jag borde ha varit lika noggrann när det gäller min senaste memorian också.

När det gäller vilket datum som Peter dog och hur gammal han blev så hade jag gjort research på det, men uppenbarligen så stämde inte det som jag hade kollat upp.

Som sagt, det var bra att du rättade mig.

Men ibland händer det att man missar någonting och sådant är naturligtvis inte bra, å andra sidan är tyvärr ingen fullkomlig.

Men i 9 fall av 10 så vet jag vad jag skriver om.

När det gäller att läsa igenom vad man har skrivit innan man publicerar saker så gör jag det alltid, oftast flera gånger, bl a på grund utav att "tryckfelsnisse" dyker upp då och då.

Men du har rätt i allt det som du skrev i din kommentar, det kan ingen säga någonting annat om.

Pike sa...

Karpen>>Undrar varför du svarar på kommentarerna från "din" blogg i Paco's blogg? Räcker det inte med din egen??

Karpstryparn sa...

Svar till Pike: Jodå, visst gör det det. Men när jag startade min blogg på metrobloggen.se i slutet av september 2007 så fanns inte funktionen att man kunde svara på kommentarerna direkt i sin blogg.

När sedan den funktionen dök upp förra året så började jag med det, men fortsatte också på det sättet som jag tidigare hade gjort, nämligen att besvara dem i de bloggar som kommentarerna kom ifrån.

Det har med gammal vana att göra helt enkelt, även om det är frågan om onödigt "dubbelarbete".

Pike sa...

Onödigt, ointressant och irreterande "dubbelarbete" i mina ögon.

Anonym sa...

Det här e fan humor.... han lyckas verkligen skriva som en tjackis snackar...

"Karpstryparn II
Så var det dags att tipsa om en nystartad blogg.
Den startades i torsdags natt, heter Karpstryparn II och finns på http://www.karpstryparn.blogspot.com .
Vad den tar upp för ämnen, och vad som är syftet och målsättningen med att jag har startat den är alldeles för långt och krångligt att beskriva här.
För om jag skulle göra det så skulle nog ingen orka med att läsa det inlägget, det skulle med all säkerhet bli bloggen Karpstryparn:s absolut längsta inlägg.
Men jag kan väl säga som så här i alla fall att Karpstryparn II är systerbloggen till denna blogg.
Ni kommer alltså att finna ungefär samma sorts ämnen på systerbloggen, även om det ibland kan finnas vissa skillnader.
Idag t ex har jag i den skrivit ett inlägg som handlar om Sverigedemokraternas valupptakt inför EU-valet och om Turkiet, det heter "EU hör inte hemma på planeten Jorden".
Igår skrev jag ett inlägg som handlar om syftet och målsättningen med bloggen, ni finner det direkt efter det som jag skrev idag.
Jag ska väl inte nämna alltför mycket om dessa båda saker, men kan säga som så här att en utav målsättningarna är att Karpstryparn II ska bli lika stor och uppmärksammad som moderbloggen, eller kanske ännu mera.
Om detta sedan går att uppnå är en annan sak, jag kommer i vilket fall som helst att ha en sjuhelvetes utmaning framför mig när det gäller detta.
Så vi får väl se hur det går.
Dessa båda bloggar ska också fungera som ett sorts nätverk eftersom de länkar till varandra.
Men om det är nu är någon som tror att de kommer att publicera varandras inlägg så har ni fel.
Däremot kommer de att ta upp ungefär samma sorts ämnen, fast med olika "klang" och var och en på sitt håll.
Andra bloggar som ingår i nätverket är Karpstryparns djurblogg och Ultima Thule Special.
Kanske kommer även Karpstryparn's Weblog så småningom att ingå i nätverket, men om det blir så är alldeles för tidigt att svara på än.
Dessutom klarar den sig alldeles utmärkt på egen hand.
Karpstryparn II kommer i alla fall, precis som moderbloggen, att vara en blogg där inläggen behandlar allvarliga ämnen, t ex samhällsproblem, med en sarkastisk underton i botten.
Likväl kommer jag även att vara gravallvarlig i många av dem, alltså kommer många också att inte vara sarkastiskt skrivna.
Ja, det var lite grann om Karpstryparn II det.
Nu är det upp till er att ta reda på resten."

Liten myra sa...

Tror grabben har förväxlat kvalite med kvantitet. Sällan har jag läste en så mångordig snubbe ha så lite att säga. Svammel har fått ett ansikte.

Karpstryparn sa...

Svar till Anonym och Liten myra:

Jaha, och? Vad är det för konstigt med att göra en detaljerad beskrivning?

Men detaljer och beskrivningar kanske inte existerar i eran värld?

Dessutom mår ni tydligen bra av att störa er. Eller?

Löjligare typer som ni får man verkligen leta efter.
Men det klart, när seriösheten försvinner så kommer larvig- och småbarnsaktigheterna.

Och det är ni två verkligen talande exempel på.

Men tack, Anonym, för att du har citerat ett helt inlägg, det är ju bara jag som tjänar på det.

Tackar allra ödmjukast.

Johan sa...

Du tjänar väl inte på det om inlägget får dig att framstå som förståndashandikappad.

Karpstryparn sa...

Svar till Johan: Nej, det gör jag inte, men nu råkar det vara så att det inte gör det.

Men du vet ju hur det är, det finns alltid personer som mår bra av att störa sig.

Och det är Anonym och Liten myra två bra exempel på.