måndag 27 april 2009

Karpstryparen - en idiot (del 4)

Det här börjar bli mer tragiskt än komiskt:

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9010754

17 kommentarer:

Karpstryparn sa...

Svar på din kommentar: Jaså du? För att påstå sig vara en person som respekterar saker och ting så är du verkligen respektlös. Men du har rätt i en sak, det handlar om faktiska felaktiga påståenden, det håller jag med dig om.

Angående internetsida: Det finns ingenting som är galet med detta, sämre hänvisningar än så finns, om jag säger så.

Angående det där med vad R77 hette ifrån början så tror jag däremot på dig, för på den punkten vet jag faktiskt inte hur det ligger till.

När det gäller att lägga ner: Gör det själv, du börjar bli pinsam. Om du lägger ner så gör jag det också. När jag läste ditt första smutskastningsinlägg om mig så satt jag bara och skrattade, hade det inte varit för att du hade skrivit skit om andra också så hade jag inte brytt mig. Men nu börjar det som sagt bli pinsamt eller, som du själv säger, tragiskt.

Inte en bonde sa...

My god.. http://www.lunarstorm.se/karpstryparn ..kanske det sorgligaste jag läst i hela mitt liv. Karln är 40år och fjortis.

Karpstryparn sa...

Svar till Ingen bonde: Fjortis? Du, jag är 40 bast, för helsike.

Och vad är det för sorgligt som jag har skrivit nu då? Berätta gärna.
Att jag finns på olika internetsidor, t ex communitys, är det ingenting konstigt, jag finns bl a på helgon.net.
Om du förresten tror att Lunarstorm enbart är avsett för ungdomar så har du fel, för det finns mängder med folk där som är mellan 30-45 år också.
Det är ju som att säga att helgon är en barnsida, och det är den ju inte.

Jag känner många olika sorters människor, det gör säkert du också.

Pike sa...

Poppar popcorn igen...denna gång med smööör på :)

Mikael Sörling sa...

Det här blir ju bara bättre och bättre. Och det är ju stor humor när Paco trasslar till tankeverksamheten hos karpen med fakta. Fantastiskt att Karpen förnekar fakta med att han hittat andra uppgifter på någon tvivelaktig länk som slutat fungera. Att förneka fakta är ju å andra sidan inte så konstigt om man har Ian Stuart som husgud...

Karpstryparn sa...

Svar till Mikael Sörling: ÄNTLIGEN någon som har tagit upp det som hela den här debatten började med, faan vad skönt att se att det finns folk som inte har glömt vad det hela började med!

När det gäller Ian Stuart, så vaddå husgud? Det inlägget som jag skrev om Ian Stuart var ett minnesinlägg, alltså en form utav memorian, det är inte detsamma som att jag såg på honom som min "husgud". Men det klart, personer som du försöker ju alltid förvränga saker, det roligaste är bara det att ni aldrig lyckas med era syften.

Och nej, Paco trasslade inte till någonting för mig. Har du läst inlägget som jag skrev om honom över huvudtaget? Det verkar inte så. Men ta då och gör det i så fall! Jag har svarat Paco i hans förra inlägg om mig, det är bara att gå in i kommentarsfältet till det och kolla. Men jag har där skrivit inte riktigt samma saker som jag skrev om honom i mitt inlägg. Nåja, du får ju se vad det står om du går in där.

Anonym sa...

Häller upp en maltwhisky och lutar mig bakåt i soffan :D

Anonym sa...

"Arguing on the internet is like competing in the special olympics. Even if you win you´re still retarded."

Liten myra sa...

Ja att killen inte ens kan hantera elementära fakta är ju uppenbart på flera punkter. Bla när man läser hans presentation på Lunarstorm:"...Roman Polanski och Sharon Tate (hon som strax efter det att filmen släpptes blev brutalt mördad av Charles Manson" ehhh nej Sharon Tate vart inte mördad av Charles Manson däremot av några av hans påtända hang arounds.

Förövrig, jag har hängt med i punksvängen sedan ´77. Resistance 77 startade inte 1977. Sham 69 var ett punk bland många. Att de vart sammaklumpade med Oi! vågen var inget som Sham själv önskande eller strävade efter. Sammankopplingen kom sig av den stora skara skinnskallar som attraherades av deras arbetarklass mentalitet. Det kunde lika gärna ha blivt The Clash men nu vart det Sham. Att Oi! som begrepp myntades av just Gary B. och första Oi! samlingen är hyffsat vedertagen fakta bland punkhistoriker.

Sam Whete sa...

Skrev följande på hans blogg:
Okej, här är lite länkar som alla ger Paco rätt. Du får gärna publicera EN (1) länk som ger dig rätt i sakfrågan om när Resistance 77 bildades och huruvida det är troligt att de var med och ”uppfann Oi! begreppet”. Noterbart är att de två första länkarna går till bandets officiella hemsida respektive myspace sida. Det är väl inte särskilt troligt att de själva tagit fel på när de bildades, eller? Är det vidare särskilt troligt att de är med att mynta ett begrepp som Oi! redan samma år de startade SAMT att de var/är från Nottingham medan de band som ses som grundare till Oi! rörelsen, exempelvis Cockney Rejects, Cocksparrer, Menace och för all del Sham 69 alla var baserade i London? Jag vet självklart att mängder av mer provinsiella band tidigt anammade begreppet och det är möjligt att Resistance 77 var ett av dem men att hävda att de var med i den absoluta begynnelsen är ändå, i mitt tycke att ta i.
http://www.resistance77.com/aboutus.php
http://www.myspace.com/res77
Nästa länk visar skivorna Resistance 77 släppt (titta till vänster på första skivetiketten där årtalet står tryckt) och jag har för mig att de i samband med releasen av sin debut 7” ville profilera sig som ett renodlat punkband i och med att Oi! rörelsen vid den tiden (’82, har vi kommit överens om det nu?) var väldigt stigmatiserad. Kan förstås minnas fel men, men det är ju av rent akademisk natur förstås.
http://recordcollectorsoftheworldunite.com/artists/resistance77/resistance77.html
För att sedan gå över till den till den artikel om Ian Stuart som väl någonstans startade den här pajkastningen så förstår jag ärligt talat inte syftet med den. Att Sörling ser det som en hyllning till en husgud är väl inte så långsökt i och med att du överhuvudtaget ens skrev om just Ian Stuart. Hade du skrivit en liknande artikel om någon annan kontroversiell person hade det nog setts som att du idoliserade den personen istället. Hänger du med? Du skriver om en person du på ett eller annat eller kanske rent av flera sätt ser upp till. Ergo ses han som din husgud. Att jag sedan inte förstår varför du gjorde det spelar självklart mindre roll, men å andra sidan sympatiserar jag inte med artister, eller andra människor heller för den delen, som anser att någon är mindre värd på grund av ursprung, etnicitet, religion, sexualitet eller något annat som framhärdar att en individ är mer värd än någon annan på grund av sådana kriterier. Musikaliskt sett gjorde skrev han en handfull helt okej låtar men knappast något som sticker ut tillräckligt för att ens rättfärdiga en minnesruna över honom.

För att binda ihop det hela med ett litet kuriöst sammanträffande bjuder jag har på två länkar som sammanbinder Skrewdriver och Resistance 77. Det är nämligen som så att trummisen Paul ”Mushy” Marshall har lirat med båda banden.
http://en.wikipedia.org/wiki/Skrewdriver
http://cafenacionalsocialista.blogspot.com/2008/10/martes-de-galeria-skrewdriver.html

Marky sa...

Jag och Paco har sällan liknande åsikter och har tampats en del via nätet..men jag håller stenhårt på honom här och.

.att påstå att han inte kan något om Punk/Oi är ett väldigt korkat påstående....att anmärka på hans eventuella personangrepp och (ibland) grinkukattityd (hehehe) är en sak...men att gå så långt att kalla honom okunnig inom musiken och dra till med "nybörjare"..är bara pinsamt.

Man ser rätt lätt i hans recensioner, inlägg på bråkis o.s.v att det rör sig om KUNSKAP..och inte faktabaserade påståenden/kunskaper som det märks hos vissa...

Paco sa...

Sam Whete>> Tack för länkinsamling!

Karpstryparen>> Case closed I guess? Det var kul så längde det varade.

Sam Whete sa...

Paco>> I maim to please ;-)

Karpstryparn sa...

Svar till Paco: Japp, nu är "caset" stängt.

Karpstryparn sa...

Svar till Marky: Jag har kallat Maco för nybörjare, men okunnig var sant.
Nåja, jag har bett om ursäkt för detta nu, och hela debatten har också lagts ner idag.

När det gäller Bråkis så var jag faktiskt med där till för någon månad sedan. Jag tror inte att mitt konto där finns kvar, har loggat in på en månad.
Jag gick ur för att jag hade tröttnat på Bråkis, det var inte så många som man pratade med där ändå.
Töligt med folk som är lite stängda, pallar inte med sådana eftersom jag själv är en öppen person. Många som jag pratade lite med var stängda i alla fall, även många också inte var det.

Däremot finns jag på helgon.net.

Karpstryparn sa...

Till Marky igen: Jag har INTE kallat Maco för nybörjare, menar jag

Anonym sa...

Underbart att karpstryparn granskar alla sina inlägg innan de publiceras.
Du är en sann demokrat du paco