onsdag 25 november 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Lollo (Klubb Antisocial)

 Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Lollo är en av fejorna bakom Sveriges bästa och minst bajsnödiga punk-och skinheadklubb. Här spelar kända och okända punk, oi!- och ska-band, och här flödar mjödet, inte minst i arrangörernas ådror...

Årets bästa släpp: Rixe 7" 'Coups et blessures' var en riktigt fullpott. Den har allt. Vill även nämna Sabotage 'Faderskap I Gråzonen', Avgå! 'Hem från Skanstull', Lost Warning, Last Crusade samt Chaos In Sweden Vol. 2

Årets bästa gig: Gundog och Stars and Stripes på BBC i Badalona. Reqonquesta på PSK-förfesten på Broder Tuck. Vill även nämna lysande Sabotage och de härligt galna gubbpunkarna i The Snipes för ett lysande samarbete på vår klubb sist. 

Årets besvikelse/sämsta släpp: Årets besvikelse; Att få kämpa ovanligt mycket i motvind för att få kontinuerliga klubbdatum för Klubb Antisocial. Årets värsta släpp; Känns dumt att svara på egentligen, då det isåfall handlar om musik/band jag ändå inte lyssnar på. Each to their own. Värsta spelning; GAZ i Schweiz, vet inte vad jag förväntade mig egentligen, men inte en punkig folkduo som bara sövde mig. 

Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Fantastiskt kul att se revanschen för papperszinet i år i form av lysande Marching On. Tack Tommy! Även kul att Norrköping börjat sticka ut hakan igen när det gäller grymma bokningar och en live-scen att räkna med. 


Vad är dina planer för 2016? Vi ska vidga våra vyer i Stockholm och letar just nu alternativa lokaler att ha vår klubbverksamhet i. Vi har haft ett fantastiskt år och publikens stöd har alltid varit där. Så vi planerar större band, pratar kontinuerligt med fler fler utländska akter och har utökat teamet till fyra pers, så vi kan ta på oss större projekt.

Inga kommentarer: