måndag 23 november 2015

Diverse scenkaraktärer summerar 2015 - Tobbe (Psykbryt)

Paco avrundar 2015 med att låta scenkaraktärer från Sverige och utlandet enligt ett standardiserat formulär och ur ett subkulturellt perspektiv utvärdera 2015. De "intervjuer" som är gjorda med icke svenskspråkiga har jag låtit bli att översätta, såväl för att spara tid som för att inte omedvetet färga svaren.

Tobbe spelar i Psykbryt med den äran. Han är dessutom en trevlig prick som bor i Rågsved och lyssnar på gråzons-rock'n'roll.

Årets bästa släpp: Lost Warnings självbetitlade, SabotageFaderskap i gråzonen, RixeCoups et blessures, Chaos in Sweden Vol 2. Den sistnämnde var nog den roligaste tycker jag, riktigt bra låtar från nästan alla band. 

Årets bästa gig: Rixe och Urban Savage i Malmö tar nog priset. Jävligt bra framträdanden från båda banden, bra röj, massa folk från olika delar av landet och inget tjafs förutom på internet efteråt, och det får man ju nästan räkna med vid det här laget. Oldfashioned Ideas i Karlskrona och Los Bohemos på Kafé 44 i Stockholm sticker också ut som riktigt bra gig. Både PSK och Tyrolenpunk var svinkul, riktigt bra tillställningar med bra band även om jag inte tyckte att nåt stack ut direkt. 

Årets besvikelse/sämsta släpp:  Största besvikelsen är nog Malmös falafel. Hyfsat god, helt klart prisvärd, men riktigt överskattad. En annan besvikelse för i år är att vår sjua är försenad eftersom nån tryckpress gått sönder. Den skulle kommit i september men verkar nu komma i december. 


Annan reflektion - vad var typiskt för scenen 2015? Hände något nytt spännande eller tråkigt? Nåt kul som hänt i år är fanzinet Marching On som har dykt upp. Bra, intressant innehåll och jävligt kul att nån faktiskt tar sig tiden att göra ett riktigt papperszine nuförtiden. En annan bra grej är Slyngel Records som släpper osläppt material från gamla svenska punkband på sjuor. En del av det är osläppt av den anledningen att det inte är särskilt bra, men det finns några riktiga guldkorn. Också jävligt kul att det regelbundet är bra spelningar i Sverige och att folk drar hit utländska band. Tyrolenpunk och PSK som jag nämnde tidigare är exempel på bra arr, dessutom ska Klubb Antisocial här i huvudstaden ha en eloge. Det är lätt att bli bortskämd och glömma hur bra man har det. 

Vad är dina planer för 2016? Vi håller på och skriver material och repar för en ny fullängdare med Psykbryt. Om det går vägen kommer vi spela in den och släppa den 2016, men vi får se. Vi har lite gig utanför Stockholm planerade också.

Inga kommentarer: