tisdag 3 april 2012

Vånna Inget släpper nytt

Pressrelease:

"VÅNNA INGET NY VINYL EP.

Landsortsvurm, punkhjärta och popkärlek. Vånna Ingets rosade debutalbum Allvar släpptes i höstas och nominerades till Årets Punk i Manifestgalan. Nu är bandet aktuella med en ny EP och lång turné såväl i hemlandet som i USA. Malmös punkscen sjuder av kreativitet. Band som Sista Sekunden, Bäddat För Trubbel och Slöa Knivar har gjutit nytt liv och energi i punkgenren. Med sångerskan Karolina Engdahl i spetsen står Vånna Inget ut som en av sin generations bästa band. De förenar punkig energi och desperation med en popkänsla för melodier och refränger som är få förunnad. När albumdebuten Allvar släpptes i höstas spred sig snabbt ryktet om bandet som förenade Tant Strul, Masshysteri och Håkan Hellström till en ljuvligt spontan, vemodig och laddad musik. Låtar som Tickande bomb, Allvar och Alla andra dagar fick alla vänner av riktigt grym musik att spetsa öronen. Albumet nominerades till Årets Punk i Manifestgalan och turnéschemat växer i en rasande fart. I vår är Vånna Inget aktuella med sin nya vinyl EP ”Jag ska fly tills jag hittar hem”. I samband med den ger de sig först ut på en klubbsväng i Sverige följt av en turné i USA och slutligen en festivalsommar i hemlandet."

Paco bjuder er en lektion i hur den hipsterinfesterade "punken" luktar. Unket.


7 kommentarer:

TMP sa...

Alltså jag undrar bara vart i helvete det här skulle vara punk någonstans? Det är ren och skär jävla pop som lämnar en helt tom efteråt, förutom hatet man får att några nissar kallar det för punk? Jag förstår ingenting......

Papa Franz sa...

Tycker de är kanonbra! 99% av all 77-punk skulle nog kallas pop om det kom fram idag...

Finns ju sen länge otroligt många förgreningar av punken, en del är närmast metal annat är poppigt.

Paco sa...

Hipsterpunk kan man kanske kalla det? Förskräckligt är det i alla fall. Kan tycka det är bitvis schysst om man inte kallar det för punk... men precis som Boris & The Jeltsins borde de bestraffas för att åtminstone själva använda det epitetet, om de nu gör det.

Papa Franz sa...

Tror nog de skulle säga att de spelar nån form av punk... men tror iofs inte de är sånna som tycker det är så skitviktigt vad man sätter för ettikett.

Vad är det som är så förskräckligt? O var får du hipster ifrån? Idel hegjutna småsstadsgossar/gummor med hjärtat på det rätta stället, där de flesta har spelat i punk/hardcoreband i +10 år. Populära, visst, men hipster - näppeligen. Men liksom i fallet Bäddat för trubbel (som du helt ogrundat, vid åtminstone två tillfällen kallat "bob hund-band") misstänker jag att du inte kan göra denna distinktion. O Clash var jääävligt hippa.

Thule o Midgårds söner - DET är sunkingt!

Bernando sa...

Bandet och musiken är det ju inget fel på. Kan låtarna utantill då min sambo gillar bandet och rent pop-mässigt är det bra musik. Dock inte punk och jag vet inte om bandet själva kallar sig det eller om det är en jury utan koll som betitlar dom?

Anonym sa...

Pretto skit är det...

Den Allrådande sa...

Sörling har ju med dem på ena Turist i Tillvaron samlingarna, ergo är det punk!