torsdag 19 april 2012

Bina - Mina Sommarhits MCD

(Bina - Mina Sommarhits MCD - Viljam Records) Blackebergs egen Nick Culmer, Bina Fläskhane, till vardags medlem i band som The Lost Boys och Valpmynning solodebuterar med en fem spårs digipakkad CD. Det är naturligtvis inte en stunds allvar som bjuds. Däremot är det hygglig punk som låter lite MaccLads (melodislingorna - är det ett munspel som låter som en kazoo?), ganska mycket KSMB (tack vare Binas Alonzo-artade sånguttryck) och en skopa gatpunk (I bästa låten, Djurrasens Största Skämt, kommer jag osökt att tänka på Gundog - inte på grund av pudeln som pryder skivans baksida). Dumheter som fånigt lallande, corny bakgrundssång och robotröster kanske inte tillför så mycket, men jag antar att det har sin plats. Gitarrhookarna i Sommarhits är av tuggummikaraktär, och låtarna är ganska jämna i kvalitet. Det här är såklart en bagatell, men en riktigt trevlig sådan, och jag kommer på mig själv med att flina högt åt det vansinne som dväljs i Bina Fläskhanes sinnevärld.

5 kommentarer:

Ville sa...

Djurrasens största skämt kan vara Binas enda seriösa låt. Och bra som fan är den också!

Anonym sa...

Synd bara att det inte finns nåt som heter djurrasen. Han menade nog djurriket. Men låten är ju inte mindre svängig för det.

Ville sa...

-> Anonym

Har tänkt på det jag med. Haha

J sa...

haha, jag tycker fan den här skivan är jävligt trevlig att lyssna på. lite svenskt 80tal blandat med punk. hur ofta kommer sånt nuförtiden? våga spela in det man vill vafan.

Paco sa...

Anonym>> Djälvklart, men är det inte liksom en del av charmen?