torsdag 26 april 2012

Hej hej Bina Fläskhane

Bina Fläskhane är (var) som bekant medlem i The Lost Boys samt lirar med Valpmynning. Nu har han släppt en soloplatta, vilken recenseras här. Paco mailade den gode mannen från Västerort för att få svar på några frågor rörande livet, universum och allt.


Presentera dig själv tack! Vem är Bina Fläskhane? Vad gör han?

Bina är ju jag "Robin" blev kallad Robina av sebbelina myggansikte från valpmynning ett bra tag tills det senare blev förkortat till bara Bina.....Fläskhane kom en arbetskollega på. Gjorde dock ett försök att få skivan någorlunda seriös så jag skippa efternamnet ;) Sedan så har vi trummisen från Valpmynning och ena gitarristen som i detta fall kör bas och synth även min kamrat henry jonson har hjälpt till med munspel och lite annat. Bina skrapar trisslotter och väntar på bli svinrik på sina nya solo låtar.

Vad har du för influenser?

Influenser vettefan... 80-talspop?och det mesta inom punk med en gnutta meliodi. lyssnar på lite allt möjligt oftast när jag försöker göra riff så blir allt bara skitdåligt, senare när jag sitter och kollar på tv och bara leker med gitarren kommer det som brukar sluta upp som låtar(framförallt på bakfyllan och loserperioder som jag har under mitt liv)


Varför blev Bina helt plötsligt Bino i "Bino i Solen"?

Vet ej jag sjunger både Bina och Bino ilåten, fick för mig nått. kanske är det så att Bino är ett gulligt smeknamn på Bina, eller så var Bina lite Schizofren under skapandet av låten.


Hur går det med dina band, Valpmynning och The Lost Boys?

Lost Boys finns inte kvar vad jag vet. Har inte hänt någonting sedan vi blev av med replokalen iallafall. Dock har vi 11 osläppta inspelade/mastarde låtar som bara ligger och sammlar på sig damm, lite synd eftersom vi la ner en hel del tid och pengar på skiten.Valpmynning repar nästan aldrig längre, vi har dock en hel del nytt material som vore kul att spela in om alla ser till att ta sig i kragen.

Kan vi vänta oss fler släpp ifrån Bina?

Jo om ekonomin tillåter! det e fan inte billigt att va i studio som "soloartist" eftersom jag får stå för hela kalaset. Med band så är man ju oftast 4-5 personer som delar.har 4nya låtar som jag tänkt repa in så fort Arthur får tummen ur brummsen och fixar nycklar till replokalen!

Vad tog du för att framkalla psykosen?

Det var sprit och kvinnor med borderline som orsakade psykosen......och muschne.

Framtidsplaner för Bina både som artist och privatperson?

ja det blir väl att släppa dom nya låtarna innan man flyr landet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Excellent...
Får man önska sig en intervju med Botos eller nån annan bulldoggare ang. de nya låtarna som hördes på PSK och eventuellt skivsläpp?

Paco sa...

Ja det kanske går att ordna :)

Arthur sa...

Bina: jag har beställt ycklar nu. Får se när jag får dem bara.a