söndag 10 april 2011

Contra Boys - Od Kolyski Az Po Grób CD

(Contra Boys - Od Kolyski Az Po Grób CD - Olifant Records) Contra Boys är väl relativt nya och låter mer som Bulbulators än andra mer renodlade skinheadband om man ska ta till polska influenser. Det innebär att de kan spela, gör det lite poppigare/rockigare, samt att musiken inte är spetsad med urskiljningslös tvåtakt, och i regel är mer polerad än till exempel den signerad The Gits. En sak de dock har mer gemensamt med band som typ The Analogs är att göra till polska översatta covers av mer eller mindre kända punk - och oi! (eller inte) -örhängen. Det kanske är kul men för det mesta blir det sisådär bra. Skulle jag slänga mig med ett-till-fem-betyg skulle skivan få en trea. Det är inte mycket att klaga på, men det är inte heller skitkul. Dessutom hittar jag inga hänvisningar till vilka det är som skrivit låtarna, så det kan vara så att det är ännu fler covers på skivan än vad jag vet om. Egna (om dom nu är det) låtar som Rudy Wladek, Nosil Wilk Razy Kilka och Szary Dzien faller mig på läppen, och skivan är en jämn historia, där de låtar som sticker ut mest är det skainfluerade stycket Chce Dowiedziec Sie och märkliga Siedem Dziewczat med rappartier (!). Tolkningarna av andras verk - de jag lyckas identifiera - är Maria (vet inte alls vilka som gjort originalet, men det är alltså samma låt som The Warriors tolkade som Vanessa A Cross To Bear) och den andra är Agnostic Fronts Gotta Go som i polsk tappning heter Motor Gol. Dessutom är andra låten, tillika titelspåret, melodimässigt en karbonkopia på den gamla barnkammarsnyftisen I En Sal på Lasarettet. Lättsmält polsk oi! i limiterat digipakk sammanfattningsvis. Elva låtar och bonusmaterial i rörlig bildform.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vill inte vara petig eller så men Contra boys är gamla Konkwista 88, i alla fall delar av det, dvs NS...

peter sa...

Är väll inget NS band? Sjunger dom om sådant? Varför ens orka bry sig?!?!?!

Pike sa...

Stämmer att Contra Boys är Konkwista 88's "hooligan" projekt.

Anonym sa...

NS!?Är dom NudeSkins?..kul...

Paco sa...

Anonym>> Syftar du på att jag skrev att de var relativt nya menar jag alltså som band och inte som konstellation.

Däremot var det nyheter för mig att det är samma band som Konkwista 88. Det, å andra sidan, är något jag inte bryr mig det minsta om rent moraliskt. Jag får en skiva, jag recenserar den.

Anonym sa...

Paco, va inte menat som nåt påhopp på dig eller så, bara nämnde det för jag tyckte det var intressant. skiter själv också i vilket. Bra recension i alla fall.
/M.