måndag 31 januari 2011

Lars Frederiksen måste dö

"'The Old Firm Casuals' are a brand new american Oi! band from San Francisco, Ca. The band officially formed in October of 2010 and is now looking forward to playing shows, writing and recording. They are in the process of recording their first 7 inch record release for a label called "Oi! The Boat" records which should be out in the next couple of months. the band members are: Casey Watson (bass & vocals) who was in Hardcore bands "LOOK BACK AND LAUGH" & "NEVER HEALED": Paul Rivas (drums & vocals)drums from "NEVER HEALED" : Lars Frederiksen (guitar & vocals) Who's currently in "RANCID" (and always will be) & LARS FREDERIKSEN AND THE BASTARDS"

Är det här något jävla skämt? Den amerikanske torskpunkens och all hattpunks delvisa anfader har efter den senaste perioden i rampljuset, då han led av ett svårt Lemmy-komplex (odlade ansiktshår och skröt om sina människoköp) rakat av sig håret och gått skinhead. Kan det vara så? Det verkar i alla fall inte bättre. Släpp inte in den här fittan och ytterligare ett av hans vanvettigt överskattade projekt i skinheadscenen! Hur svängigt det än låter, bojkotta skiten, snälla! Har svårt att förstå hur Oi! the Boat kan ta i det här oseriösa bandet, men jag gissar att de ser sin chans att casha in lite för att kunna lägga degen på bättre prylar. Hoppas i alla fall... Och namnet! Det jävla namnet! The Old Firm Casuals från Kalifornien. Ingen människa vid sina sinnens fulla bruk kan ta det här på allvar. Jag dog just lite inombords. Pallar inte.

43 kommentarer:

Bbf sa...

Haha, kul. Ju.

Marky sa...

Okej för kärlek till punken och närliggande musikstilar men...just att Lars (och Rancid med för den delen) verkar hoppa mellan dessa subkulturer hela tiden...gör ju att man börjar fundera. Ska tillägga att jag såg en bild för en tid sen där Lars poserade i Millwallhalsduk med ett baseballträ inlindat i taggtråd...det här kanske är den logiska utvecklingen på det?

Pike sa...

Varför skulle han inte få släppa ett Oi! projekt? Finns väl många bandmedlemmar som har olika projekt på G?

Tidigare har väl han hoppat omkring i olika Last Resort och Oi! tischor osv...

Gillar Larsa...heja Larsa!

Bernando sa...

Tack Paco.
Det hemska är ju hans historia inom scenen. Killen tog alla band som var stora på 90-talet och producerade deras skit in i glömskan. Han förstörde bla både Patriots & Anti-heros sound och är en ökänd vapendragare till stollarna och crossculture fånarna i Pressure Point. Det hela gick ju tom så långt så att band som The outsiders skrev "Not produced by Lars Frederiksen" med stora bokstäver på sina EP's under '00 talet. Lars Frederiksen måste dö!

Bernando sa...

För er som går i taket så fort en bandmedlem har kontakter i nazikretsar så borde ni verkligen ta och slänga era Rancid skivor. Lars Frederiksen har vid flera tillfällen talat om att han haft sex med minderåriga och gillade det (finns tom i en av hans texter) vilket kan ses som en nagel i ögat och jävligt punk (fast på ett obehagligt sätt) men tar man i åtanke att detta (http://www.meganslaw.ca.gov/cgi/prosoma.dll?searchby=offender&id=43004279J1547 är en av hans nära vänner så blir hela denna Lolita drganing från denne dansk extremt obehaglig.

Paco sa...

Pike>> Att gilla Oi! är väl en sak. En annan är det att ha subkulturell identitetskris vid 45 års ålder och kalla sitt ameikanska band för Old Firm Casuals... hade det varit ett band från typ Kazaklstan hade det vart förlåtligt... Gubben är en tönt,

Anonym sa...

Håller med helt...Han är en sån jävla tönt...när ngt är "inne" ska han bara vara där...ett äckligt jävla as är han

Torti sa...

kallar han sig själv för skinhead nu? tacksam för en länk ;) "släpp inte den här fittan in i skinheadscenen" Är det skinhead att gå på manifestgalan? (det är så pinsamt, det finns inte) Är det skinhead att spela med Grober Knueppel, Rotz und Wasser, Kärbholz osv.? Som tur är eran scene inte min scene. Over and Out

Paco sa...

Torti>> Fuck knows.

"Är det skinhead att gå på manifestgalan? (det är så pinsamt, det finns inte) Är det skinhead att spela med Grober Knueppel, Rotz und Wasser, Kärbholz osv.?"

Nej, inte speciellt, antar jag.

Vet inget om banden nedan? Upplys mig gärna.

(ordverifieringen är 'cruste'. Det tycker jag är kul :))

Pike sa...

Bernando>>Patriot's "We The People", Anti-Heros "Underneath The Underground" och Pressure Point's "Cross To Bear" är alla utmärkta plattor (om inte deras bästa till och med).

Bernando 2>>Vad har nazikretsar med det hela att göra?

Paco>>Vad är felet med att vara 45? Din mustarch är ju äldre än så ;)

Anonym>>"Inne"? Lars var nog inne innan du var inne. Och vad har ett Oi! projekt med att vara "inne" att göra...beats me!

Torti>>Nä, det är inte direkt Skinhead att gå på Manifestgalan MEN det är punk att gå dit, dricka gratis öl och sedan lämna spektaklet för att gå till sin egen arrangerade fest med spelning utav de nominerade banden.


Att klanka ner på någon som faktiskt gör något, även vid 45 års ålder, är väldigt pubertalt...även inom punkscenen, som jag ialla fall trodde var utan ålderspoliser.

Scenen "ni" säger er leva i har minst 35 år på nacken och tro det eller ej men det finns dem som varit med hela vägen. Bara för att man blir äldre betyder inte det automatiskt att man byter musiksmak, flyttar till villa, har hund, volvo och husvagn?

Håller med om att projektes namn var kasst och att det är hemsk att han skryter om sex med minderåriga. Tyvärr så är väl han inte direkt ensam om dessa överklamp?

Jag köper ialla fall Old Firm Casual's singel.

herreys sa...

"Odlar ansiktshår och skryter om sina människoköp"
Ja, Lemmy har ansiktshår men är mig veterligen ingen horskrytsångare?
Däremot har han skrivit en text som går; If you squeeze my Lizard, I`ll put my snake on you.

Paco sa...

Pike>> Gnäller såklart inte på Lars för att han är gammal. Alla punk och -skinheadgubbar och -tanter som inte bryr sig om konventioner utan kör sin pryl till graven har min fulla respekt. Ämnar göra't själv också!

Jag tar upp åldern för att han uppenbarligen har en subkulturell identiteskris, alltså lägger sig till med en "ny" image. Rakar skallen, slänger på sig harringtonjackan och viker upp kragen så den ser lite non chalant Green Street-huliganig ut... Och detta vid en ålder då det kanske inte passar sig att testa stilar till höger och vänster. Känns liksom inte speciellt trovärdigt. (Inte mer så än trovärdigheten vissa Bofils Båge-gothare kunde åtnjuta när de testade skinhead vid samma ålder för ett par somrar sen...) Tycker han är en kuk av massa anledningar varav Bernando tagit upp några, men här var det alltså just kostymen han ikätt sig som triggade igång mig...

Herreys>> Menar inte att horköpargrejen var en Lemmy-grej men att hans (Lars) period av politisk inkorrektism a la Torsk på Tallin sammanföll med hans period av rocker-attribut.

Pike sa...

Men Lars har ju haft rakat förrut? Harrington jacka kommer med åldern...vem vet, han kanske tröttnat på att ställa kam och bära nitar...ny kostym, varsågod i mina ögon.

Jag fattar din poäng till viss del men att skapa en bild ut-i-från ett "bandfoto" är inte rättvisa. Har han sagt att han är "skinhead"?

Du och andra har full rätt att tycka precis som behagar. Karl har trampat många på tårna med sina olika projekt och sin attityd. Samtidigt har han hjälp många inom scenen och betalt tillbaka mycket till densamme.
Glöm inte att han är en offentlig person, på gott och ont (möjligen gillar han detta själv) och då kommer mycket upp till ytan...både sanning och osanning.

Bofils Båge-gothare är roligt!

Bernando sa...

Pike:
Gjorde mer en blinkning mot tex din "Gillar Larsa...heja Larsa!" kommentar som jag tror många delar.

Killen hänger med dömda pedofiler och är nog långt från den mysiga gubb många tar han för. Annars brukar det ju alltid finnas PK-tendenser i dessa trådar angående band som Les Vilains mfl. Men folk verkar inte bry sig lika mycket om sub-humana brott som tankebrott.

Det där med att inte släppa in honom i scenen kan jag inte backa. Anser mig inte tillhöra den Svenska scenen och bor för långt bort för att inräkna mig i den Amerikanska men för guds skull håll honom borta från studion.

Anonym sa...

Hatar allt med Rancid och den jävla tönten....är äldre än pike med. Om nån förutom han bryr sig.

Pike sa...

Bernando>>Kan hålla med om att PK folk "verkar inte bry sig lika mycket om sub-humana brott som tankebrott" vilket är förkastligt.

Anonym>>Äldre har inget med det hela att göra. Jag menar, du kan vara 45 år och freshcut eller 25 och tillhört scenen i över 10 år. Men hata på du om det är det som förgyller din vardag...själv ogillar jag folk som gömmer sig bakom Anonymitet...speciellt på nätet i en diskution.

Pelle sa...

Anonym>> Min morsa är också äldre än Pike och hon gillar inte heller Rancid...

(Så, det var ungefär lika innehållslöst inlägg som ditt..)

Bucka sa...

Följande är citat från bandets facebook-sida. Det jag undrar är; vad betyder Old Firm (självklart bortsett från den direkta översättningen från engelska till svenska)?

"ye will get in a lot of bother in glasgow with the name of the new band guys"

"Interesting this, cant wait to see them play glasgow ha ha"

"You guys know what Old Firm means in Europe yeah?"

"it'll be fun if they ever play glasgow hahahaha riot city haha"

"You could never get away wi this band name in scotland ha"

Paco sa...

Bucka>>

http://sv.wikipedia.org/wiki/Old_Firm

Hoppas dom åker dit och får så mycket bögstryk att de aldrig mer kan spela musik.

Pike sa...

Pelle>>Ord.

Bucka + Paco>>Riktigt roligt!

Anonym sa...

Det där med bofils båge var det roligaste på länge. Men lugn han har ju lämnat skinheadscenen och har tuppkam igen, möjligen har han lagt beslag på peter punks gamla löstuppkam haha.

Men bandnamnet är det jag stör mig mest på när det gäller det här. Jag hatar band och folk från usa som ska blanda in fotbollsprylar.

Anonym sa...

Kom igen, när Britisk oi slog till mot new york som en kollision,dök det fram band som WARZONE
hur kan man tycka illa om dom?
Raybeez hade ju viktig roll.

jag riktar mig inte mot californian firm bridge..

Bernando sa...

Warzone blandade inte in footbolls idioti i sitt bandnamn och posserade inte med baseballträn inlindade i taggtråd. Var precis som de flesta andra banden som poppade upp i US då ett hardcore band med osnutna skins i bandet. Måste bandet vara från londons bakgator för att vara riktigt äkta? Hade denna man varit så farlig som han vill få folk att tro han är så hade han garanterat suttit inne nu. Känns som amerikans gangster-rap i dålig punkförpackning.

Paco sa...

Anonym>> Ingen har dissat amerikansk oi!, det handlar om en ovilja gentemot amerikanske band som slänger sig med typiskt brittiska begrepp... Warzone är väl inte ett namn som härrör från fotbollsvärledn eller?

Paco sa...

Var lite samtidigt som Bernando, därav det likartade innehållet...

Schizo sa...

Vad blir hans nästa projekt, Lars and the ICF. Eller varför inte bilda ett dansband, Lars & the Headhunterz. Bedrövligt.

Torti sa...

@robban: jag kommer inte att upplysa dig om banden. varför????? ni skiter tydligen i vem ni ska spela med. räcker för mig ;)

@pike: punk skulle vara, när ni går dit, bråkar, tar ölen och går därifrån, men inte det ni kommer att göra. det är som sagt bara pinsamt. och spelningen hade ni inte ens arrangerad utan gaygalan. och om du har så mycket behov av gratis öl, säg till vad du vill ha. ska köpa ett flak till dig den 19. isf ;)

jimmy sa...

Jag dricker öl och tycker det är kul att läsa detta, mest för att jag har så in i helvetes tråkigt. Påminns om Karpstrypar diskussionen. Infekterat. Själv skiter jag i vilket, lyssnar på det som är bra och bryr mig inte nämnvärt om en bandmedlems subkulturella vara och icke vara. Det som är bra är bra, resten avstår jag att lyssna på...

Pike sa...

Torti>>Tar gärna en gratis fylla den 19:e :)

Paco sa...

Torti>> Vem fan är robban???

Anonym sa...

Men vad i helvete, är Lars pedofil?? Jag har ett par Rancid skivor och stämmer detta påstående så kommer jag omgående gå ut till soprummet och kasta skiten!!! Någon som kan lägga upp länkar till bevis på detta?? Och inte till någon jävla tråd någonstans där folk anklagar band och bandmedlemmar till höger och vänster!

//Anonyma Jävulen

Bernando sa...

Lars har talat om sex med young girls i intevjuer erkännt samlag med minderåriga i en av sina texter och lägger man ihop det med hans samröre med denna vidriga Sacramento karaktär http://www.meganslaw.ca.gov/cgi/prosoma.dll?searchby=offender&id=43004279J1547 så kan man ju dömma själv. Tror dock inte att han är pedofil mest gubbsjuk. Behåll eller släng det är ditt val.

Paco sa...

Bernando>> Var inte nån lirare i Pressure Point (också Lars kompis) i rejlt blåsväder efter att ha åkt fast i färd med att grooma en 16-åring i slutet av 90-talet?

Pike sa...

Men f-n gott folk....håll inte på nu och gissa er till saker, det kan bli farligt.
Att ha sex med en minderårig (i usa kan det betyda olika saker i olika delstater) betyder inte direkt att man är PEDOFIL?

Om en, låt oss säga 22-25 åring har sex med en mycket mogen knappt fyllda 16 eller 18 åring (beroende på stat) utan att ha en aning om flickans ålder gör inte PEDOFILEN.

Gubbsjuk är inget brott MEN stoppar man penis i småbarn förtjänar man att få huvudet avhuggt.

Sakta ner nu Bernando och Paco är ni snälla!

Bernando sa...

Paco: Stämmer helt korrekt det.

Pike: Håller med blev en jävligt låg nivå på det hela där med mig i spetsen. Har aldrig varit för nått "guilt by association" utan förklarade en väldigt bra anledning till att inte tycka om killen utöver att han gör jävligt dålig musik.

Anonym sa...

Hahahaha...

// Galten

Anonym sa...

nu har dom fått ut en låt
http://www.youtube.com/watch?v=x20Hs_J8LNs

Thomas sa...

Kom igen nu, kan ni inte kasta er energi på någonting annat än att diskutera Lars Fredriksen.
Låt han leva sitt eget liv, han är vuxen och gör vad han själv vill utan att folk ska behöva lägga sig i.

Är det inte bättre att lägga lite energi på att stöda indianerna som slåss mot Chevron (före detta Texaco) som är ett multinationellt oljebolag som spridit kemiskt skit i skogen/djungeln som orsakar cancer.
Eller varför inte supporta Egyptierna mot Mubarak, denna patetiska nolla.

Skulle ni bli lika upprörda om Christer Sjögren sa att han var punkare om han sjöng My Way i lite tuffare tempo?

Kom igen nu.

Paco sa...

Thomas>> Vill inte låta för mundan, men för mig är min subkultur mer angelägen än något naturfolk på andra sidan jorden, hur krasst det än må låta.

Anonym sa...

ingen här är "punk" för ni bryr er för mycke om en skitsak..jävla meningslöst tyckande, skit på er och dra kallingarna över huvvet!
Allt som skramlar är bra rakad el inte rakad, peddo eller inte peddo

Anonym sa...

Alla har väl rätt till sin egen åsikt men man kan ju åtminstone hålla sig till de fakta som är rätt. Han är inte 45, han fyller 40 i augusti. Att han led av Lemmy-komlex sista gången han var i rampljuset är väl inte heller rätt med tanke på att Rancid gett ut en skiva efter det.

Sedan kan man ju alltid diskutera en människas umgänge och annat men man kan väl inte komma ifrån att han och Rancid gjort djävligt bra musik genom åren (framför allt de tidigare skivorna).

Jag tänker i alla fall behålla alla mina Rancid och LFATB skivor!!!!
//Malcolm

Janne sa...

Rancid och Lars har hängt med mig sedan barnsben och funkar fortfarande. Tycker Lars är en av få jänkare som lyckats göra bra "nyare " oi-punk.
Om man sen ska gå in på vilken artist som gjort vad så antar jag att halva skivsamlingen åker i soporna...

M Karjala sa...

Nu har jag inte läst alla kommentarer men ni vet att hans storebrorsa lyssnade på Oi! och fick Lars att göra det också.. Hans första tatuering var Oi! på benet för att morsan hans inte skulle märka det som ca 11 åring. Lars förlorade typ alla pengar efter Rancids storhetstid i och med skilsmässan. Så han har börjat om från noll ekonomiskt (inte någon lyxlirare som folk vill sprida rykten om) och lirar förutom OFC o Rancid just nu i Oxleys Midnight Runners och Stomper 98. Mike Ness hjälpte förresten Lars att komma igång med gitarrspelandet en gång i tiden.