måndag 17 januari 2011

Legenderna haglar över Sverige i April...

Inte nog med att Pretty Shitty Kjell gör årets, eller kanske årtiondets evenemang i april med Angelic Upstarts, The Business, Major Accident, Evil Conduct, Agent Bulldogg, Clockwork Crew, The Clichés och Antipati.

Dessutom har någon trähatt bokat The Exploited till GBG samma helg. Och den fjärde april spelar Sham 69 (utan Pursey gissar jag?) i Tranås av alla ställen.

På tal om Tranås; undrar hur gångbar Rövsvett's Allah Allah hade varit om den kommit ut i dagens politiskt korrekta (punk)klimat? Kanske inte en slump att den oduglige självmordsbombaren som lyckades med konststycket att möta sin skapare i Stockholm City var just därifrån? :)

"...För Islam är en pakt / Som vill få Jorden i sin makt"

14 kommentarer:

Mikael Sörling sa...

Och så får man ju inte glömma att Sham 69 i Tranås krockar med RAW POWER i Linköping.

Anonym sa...

Bra drag!
Hade låten kommit ut idag så hade Røvsvett blivit uthængda som rasbiologins moderna symfoniker. I alla fall om de hade kommit från Malmø. Før det ær ju inte okej att sæga att man tycker illa om islam, då kan ju någon bli førnærmad, och det ær ju inte punk.

// Galten.

Paco sa...

Hej Galten. Har lite samma känsla. PK-vänstern tar ju alla minoriteters parti oavsett vilka sjuka jävla åsikter eller livsåskådningar de har.

Anonym sa...

Ja exakt, ändå sedan punken gick i kortbyxor har det spytts galla över kristendomen år efter år, men samtidigt ska man tycka det är helt okej att det byggs tempel för en nyinkommen skitreligion!!!
Gillar din logga med Fairytales- tycker den sammanfattar ganska bra.

Kjell sa...

Sham skall tydligen spela på Debaser Stockholm 11 feb. Borde väl vara på slussen?

Anonym sa...

Såg att utöver Exploited så lirar även Troublemakers och Haggis på Musikens hus i Gbg den 23:e april.

Anonym sa...

Låten Allah Allah är riktad mot islam och Ayatollahn och inte muslimer, den skrevs efter det att Salman Rushdie blivit mordhotad och fått en fatwa utfärdad av Ayatollah Khomeini för att han skrev boken Satansverserna.. Den kan därför inte jämföras med när band som T.ex. Kill Baby Kill sjunger “muslims out” . Skillnaden där är att Rövsvetts låt är riktad mot en religion (islam) medan Kill Baby Kill riktar sig mot alla muslimer och nog fan är det fel att dra alla över en kam, eller vad tycker du? Det här jävla tjafset om politiskt korrekt och politiskt inkorrekt börjar bli jävligt tjatigt!

//Anonyma Jävulen

Paco sa...

Anonyma Jävulen>> Ja, det vet jag väl. Tror du jag är dum i huvet? Har jag jämfört Rövsvett med KBK!? Jag menar snarare att det är klent med kritik mot islam inom den vänstervridna eller politiskt obundna punken och undrade stilla hur låten skulle tas emot om den skrevs idag... och även om den specifikt riktar sig till Ayatollan så är de citerade stroferna på posten ganska anti islam som helhet...

Håller näppeligen KBK! som något gott exempel när det gäller religionskritik...

Anonym sa...

Nej, jag tror inte du är dum i huvudet! Nej, du jämförde inte Rövsvett och KBK. Jag jämförde de två banden för att jag antog att det var sådana band med sådana låtar i dagens samhälle som du menade att de inte skulle komma undan med en sådan text. Missförstånd där! Gamla band har väl alltid varit kritiska mot religion över huvud taget oavsett om den varit politisk eller ej!? Vänster punken och den politiskt obundna har ju jävligt klena texter nu för tiden överhuvudtaget, det är som att aggressionen har dött. Band sjunger hellre om att dricka öl och hamna i fyllecell än om klasskamp och sjuka religioner. Man hör ju knappt låtar som handlar om polisvåld heller trotts allt polisvåld som finns i samhället. Kanske är det så att punkarna blivit fega?? Jag tycker att gamla bands texter var starkare och att de vågade uttrycka sig mer förr än i dag vilket är tråkigt!
Jag är övertygad om att Rövsvetts låt hade “kommit undan” idag och detta eftersom den är kritisk mot en religion och inte ett folkslag!

//Anonyma Jävulen

Per sa...

http://www.youtube.com/watch?v=Qxfj-iYiLIw

Skulle nåt av dagens stora "oiband" göra en Crasscover eller en cover av nåt annat anarkoband? Och hur skulle det mottagas?

Jag måste skaffa nån jävligt provokativ kommunisttröja till nästa gång jag ska visa mig på en spelning. Några förslag?

Paco sa...

Per>> Vilka är dagens stora oi!-band? De flesta skins jag känner (däri ingår medlemmar i Sveriges samtliga "stora" oi!-band) diggar anarkopunk i någon utsträckning.

KBK! har ju exempelvis tolkat Oi Polloi :D

Skämt åsido... tror inte det skulle vara något problem. Sen är ju exemplet rätt kefft... The Business hade ju märkliga pretentioner med hela det där albumet och Crass har ju näppeligen gjort fler låtar än den där som ens går att lyssna på...

Paco sa...

Får rätta mig själv här innan någon annan gör det...

"(däri ingår medlemmar i Sveriges samtliga "stora" oi!-band)"

Nja, kanske en överdrift. Men nära nog samtliga iaf.

Anonym sa...

>anonyma jävulen
... Du kan ju ta och läsa på lite om vad som står i Koranen och sen omvärdera din syn på människorna som beundrar pedofilen Muhammed och den människosyn han lärde sina anhängare. Är du sekulerad så tror du inte, men kallar du dig muslim så ser du Muhammed som förebild. Det finns inte en enda troende muslim som tycker att profetens leverne var felaktig, just därför har du fel i detta fallet.
// Galten.

Anonym sa...

> Galten
Jag har läst på vad som står i Koranen, jag har läst delar av den boken. Jag har läst om alla religioner och jag känner folk som är muslimer, judar m.m. Jag hatar Islam precis som jag hatar övriga religioner och vet att det finns många extremister inom islam men för den sakens skull är inte alla lika sjuka i huvudet! I mina ögon är/var Muhammed pedofil då han var gift med en 9 årig flicka. Att han var det borde räcka för att folk skulle förkasta hela religionen men så är det tyvärr inte. Det är inte min sak att försvara detta folk men att påstå att alla skulle vara lika farliga och fanatiska är ju helt galet. De muslimer som jag känner tycker att det är sjukt att deras profet var gift med barn, de blev arga när islamister brände den svenska flaggan och de fördömer terrorism. Dessa muslimer är troende och ändå inte på det vis du påstår! Var har du läst och fått information om muslimer och islam? Är det genom SD, politisk inkorrekt, nationell.nu eller något liknande?

// Anonyma Jävulen