lördag 15 januari 2011

Manifest 2011

Sörling går ut med de manifestnominerade i kategorin punk/hardcore på sin blogg. Det är delvis oväntade förslag; men roliga. Kul med nykomlingarna Oldfashioned Ideas och förstlingsverket We're in This Shit Together. Antipatis Frågor Som Rör Det Allmänna är också nominerad, och det roliga där är väl att en skiva med låtar som hyllar skinheads, fylla och svenskhet och som uppmanar till avrättning av politiker och dödsmisshandel av rikemansslynglar får plats i (alternativa) finrummet. Hade det varit för 15 år sedan hade skivan tveklöst hamnat i Aftonbladets kartläggning av så kallad "vit makt"-musik under rubriken "Så vet du om ditt barn är nazist" med följden att Fredrik Virtanen hade gråtrunkat sig själv till sömns i journalistisk eufori varje kväll. Skönt att taket blivit högre och tanken hunnit bortom nästippen. Ytterligare bidrag till galan, som går av stapeln på Nalen den fjärde februari är Hårda Tiders Gatan Kallar och The Baboon Shows Punkrock Harbour, som är lagom lättsmält för att vara en tippad vinnare.

Kjell Hell ordnar, bistådd av Control/Riot Club en spelning med Antipati och Oldfashioned Ideas på Sugar Bar kvällen den 4/2

3 kommentarer:

Pike sa...

Hell-vete vad du kan få till det ibland Paco, din svenska är grymt imponerande :)

Älskar "Hade det varit för 15 år sedan hade skivan tveklöst hamnat i Aftonbladets kartläggning av så kallad "vit makt"-musik under rubriken "Så vet du om ditt barn är nazist" med följden att Fredrik Virtanen hade gråtrunkat sig själv till sömns..."

Heja Antipati, Heja Oldfashioned Ideas...tyvärr tror jag dock att juryn lyssnat för mycket på radion och låter än en gång ett mainstream-punk-band vinna denna gala (dock är Baboon Show's platta riktigt bra).

Bernando sa...

Underbart!

herreys sa...

Jag måste instämma i den enbentes hyllning; kanske din bästa formulering hittills.