torsdag 27 januari 2011

90-talet ringde och ville ha tillbaka sina rubriker och hiphopartister

"Han bruka bära bombarjacka men nu har han en kostym
Håret brukade va snaggat men nu har han en frisyr
Och de e exakt samma typ som vi ser på TV driver politik
Allt jag ser e samma skinhead inuti"

Det där kändes väl fräscht? Ungefär lika fräscht som Killing-gänget, Jonas Gardell och page-frisyrer kanske? Töntarna i hiphopduon Mohammed Ali dammar av ett gammalt koncept och slängder det i ansiktet på oss 2011 (även om låten kanske kom 2010?)

Som om inte det vore nog toppar Aftonbladet med braskande nyheter från Bibelbältet. Någon som vet mer om vilka gärningsmännen är och vad som egentligen hände? Jag är alltså inte ute efter outningar, utan undrar bara om den egentliga händelsen hade en eller två fler nyanser. Kan ju vara kul att veta innan den supermodiga tonårstjejen belönas med något civilkuragepris som automatiskt delas ut så fort man står upp mot den så kallade nynazismen.

Edit med anledning av tanken på att min ambition här kan missuppfattas efter kommentaren från signaturen Skinheadpride: Det kanske behöver tilläggas att jag absolut inte tycker det är okej att brutalt slå ner folk som faktiskt har kurage nog att markera mot fåntrattar som tycker det är skönt bussnöje att "hylla Adolf hitler". Om det är som det står och icke mer, har jag inget att tillägga.

28 kommentarer:

Anonym sa...

alltså. vad fan är din grej?
tror du inte det finns rasseskins längre eller?
du verkar ju fan helt jävla trög faktiskt. din "provokativa" stil känns rätt daterad den med.

/ skinheadpride.

Paco sa...

Skinheadpride>> :D

Jag har inte sett några på flera, flera år med få undantag. Måhända finns de i Jönköpings län.

Du verkar ju bli provocerad i alla fall, så den fyller sitt syfte, uppenbarligen.

Marky sa...

Då är väl jag dum i huvudet jag med...som förvånas över folk som är nazister "blir" skinheads...det känns som runt 15 år försent helt klart...

Beranan Liva sa...

Ok nu är jag lite utanför ämnet,men inom Black Metal scenen finns det verkligen politiska dårfinkar,men ändå känns det som hela vänster etablesimanget och kultureliten har en överslätande attityd gentemot den scenen.

Bernando sa...

Får inte glömma att Mullsjö som är en "förort" till Jönköping var den mest nazisttäta kommunen på 90-talet. Det fanns även en seriös och förvånadsvärt bra anti-facistsisk gruppering i JKPG som faktiskt kunde se skillnad på en ölsvullen skinhead och en sidokammad nazist men allt detta ändrades. Kickers blev etablerade i AFA och slog på allt som hade sverigeflagga eller torshammare och på så sätt blir det ju alltid en grupp som rör sig till den totala motsatsen och jag förstår dom. Förbannat surt att se sånt här hända i småland 2011 dock.

Anonym sa...

"Måhända finns de i Jönköpings län" 90 talet ringde och ville ha tillbaka sin dryga sthlms attityd;)

Nej,men det är ingen hemlighet att det fortfarande finns jäävligt mycket "rasseskins" fortfarande.
Och en hel drös med dom bor i Stockholm.

Det verkar bara som att dom "opolitiska" verkar leva i nån sorts egen värld där det inte existerar.

Jag menar paco,vafan,du lyssnar själv på band som kill baby kill? Kom in i matchen här nu;)

"Kan ju vara kul att veta innan den supermodiga tonårstjejen belönas med något civilkuragepris som automatiskt delas ut så fort man står upp mot den så kallade nynazismen."
Vågar iaf påstå att den där tonårstjejen var bra mycket modigare än dom flesta "opolitiska" som jag har sett som direkt börja vråla att dom inte har några åsikter alls om nånting såfort nån nazi-tomte/afa-mupp närmar sig:)

Recensera mer musik istället.

/
LG

Bucka sa...

Anonym: vart i Sthlm hittar du en hel drös med "rasseskins"? Det finns väl i princip bara EN "drös" med skins i Sthlm? Eller två "drösar" kanske.

Anonym sa...

Huddinge och Solna bara för att nämna några ställen.
Fast det är väl säkert "landet" nu bara för det;)

Så ja,det finns fler skins än dom som ingår i ert kompisgäng.

Bernando sa...

"Nasse skins" är en rätt sällsynt variant av detta däggdjur. Har man en ensidig syn på politik kan man även hitta "nasse skins" i fina gubbar som Paco. Mycket vanliga är den ljusskygga "tribal nassen" som rör sig i byar nära täta skogsområden och oftast lyssnar på Slipknot och Johhny Cash hellre än Les Villians och Kill baby kill.
men kan förstå att det inte är lika kul att skriva om dessa i Aftonbladet.

Bucka sa...

Anonym: Känner inte till någon uttalad rasist eller nazist där, men det betyder ju självklart inte att det inte finns (Bernando säger det ganska bra: "Har man en ensidig syn på politik kan man även hitta "nasse skins" i fina gubbar som Paco")

I övrigt är jag väl medveten om att jag inte känner alla skins i stan.

Anonym sa...

Saken är ju den att texten är riktad mot rasister/nazister och det är ju bara löjligt att ta åt sig av den. Försök få kontakt med den som skrivit texten och diskutera saken istället för att klaga. Alla vet inte vad en skinhead är och väldigt många ser bara en rasist när de ser en skinnskalle.

Paco sa...

Alltså, jag menar ärligt att jag inte träffat politiskt motiverade skins(alltså skins som blivit just det pga politisk övertygelse snarare än av annat intresse för subkulturen...)i stockholm sedan kanske 2001... det var f ö i Huddinge. Springer på lite Sniper Records-bönder här och där på spelningar, men de känns mest som ett gäng fyllon.

Stockholmsdryghet är mitt bröd och smör.

Som jag säger i editen så tycker jag att flickan var mycket modig och gjorde helt rätt om det var så som det står i texten. Min tanke var lite att det kanske var ett par fulla bulor som sjungit oi!-låtar och en okunnig och förnumstigt självrättfärdig mupp som ville ta ställning mot SD-andan som svept in över landet och blivit tillrättavisad...

Antar att LG inte menar att jag skulle vara rasist, utan att det är konstigt att jag förnekar existensen av politiskt motiverade skinheads samtidigt som jag lyssnar på band som i vissa fall rör sig i höger- eller vänsterextrema miljöer och i vissa fall själva skulle kunna kategoriseras som naziskins, benskallar, redskins eller whatever... kan ju delvis ge honom rätt i den funderingen, men det jag pratar om är Sveriges scen i allmänhet och Stockholms scen i synnerhet. Och...

Framför allt är poängen med det här inlägget att belysa att det återigen heter att skinheads gjort this and that när det i själva verket borde heta rasister, nazister eller idioter kort och gott. Alltså att media åter verkar se skinheadgrejen som en politisk uniform i första hand.

Anonym sa...

Paco<<<Förstår hur du menar,och vet mycket väl att du inte är nån "rasse";)

Tyckte mest hela ditt inlägg kändes lite onödigt smådrygt så jag kände mig tvungen att lämna en kommentar(internet warriors united!).

Du lyckades iaf sammanfatta bra i sista meningen här vad meningen med inlägget var så tummen upp till dig.

Fast jag vidhåller ändå,recensera mer musik istället;)

/
LG

Anonym sa...

Rasism är fel,punkt

Paco du borde skriva mer lite mer om slapshot?, hur många här tog choke på allvar när han gjorde" stars and stripes? Straight edge oi boston 4eva :P

Skål

Paco sa...

"Rasism är fel,punkt"

Ja, eller åtminstone jävligt korkat. Men å andra sidan - och jag har sagt det förr - vem fan är rasist? Jag har inte sett nån på väldigt länge... skulle vara den där missbrukaren jag mötte på tuben som bjöd på Isle of Jura-whiskey ur butelj och kallade en turk för hotentott och grät en skvätt för att han kände sig så ensam i sitt eget land...

LG>> Skriver gärna fler recensioner. Pressa skivbolagen att skicka mer plattor :)

Anonym>> Slapshot säger du... har aldrig brytt mig om dem faktsikt. Men jag gillar Stars & Stripes i små portioner. Tar det inte på allvar dock :)

Vad skulle jag skriva om dem?

Anonym sa...

dom hade tydligen nytt album på gång,lär ju se när den släpps, tro dom gör nån cover
med"devo" om du inte är inne på slappy så låt det va

hade en bra dag paco

Oi!

Bernando sa...

Åh herregud

Anonym sa...

kul att det blev lite debatt.
jag fattar att du inte är rasist men fan jag tycker det såg sjukt illa ut det du skrivit. ponera också att en liten vilsen skinnskalle diggar din blogg och ser att du skriver så raljerande över någon som faktiskt visar mod och står upp mot rasism. kan vara vilseledande för småglinen vettu.
inte bra.

/skinheadpride.

Anonym sa...

instammer. ah herregud

Anonym sa...

Fy vad töntigt den här debatten blev. Kanske ni ska träffas och ligga sked? ;-)

AK sa...

Det är väl självklart att man drar upp högernäven när någon 'frågar om man är nazist'.
Någon jävla distans får man väl hålla till åsiktspolisen.

Fri motorsportkollektivet sa...

AK
Och då får man vara beredd på att få nåt tillbaka.
En högernäve tex

herreys sa...

Haha, jag förstod inlägget iallafall... och rubriken var klockren.
Ingen missade väl Expos mångmiljonssatsning i en film som skulle bemöta SDs valfilm och resultatet blev;
http://www.youtube.com/watch?v=EaRLiW_DC08
Vill påpeka att det inte är samma sak att stå bakom högeråsikter, som att driva med vänsteridioterna och pk-liberalernas världssyn.

AK sa...

Sovjeten>

Hellre det än att ett gäng rödingar på motorcykel ska diskutera könsmaktstrukturer och planekonomi.

ED sa...

Om det är någon som vill veta vilka dom är så finns dom namngivna på skvaller sajten flashback.

Paco sa...

ED>> Tack. Verkar ju vara riktiga jävla skåp...

Anonym sa...

Klart man undrar om det finns andra som vet något mer om detta så man kan få en annan infallsvinkel. Det ær ju svensk journalistik vi talar om och alla vet ju hur PK den ær.

Tycker till skillnad från LG att det ær kul att du uppmmærksammar sådana hær saker. Go Bucka Go!
// Galten

TRTW sa...

Utav någon anledning hamnade jag här, trots att jag sökte fpå "frisyr+kille+kort" i google bland bilder.

Hittar en galen debatt som glider iväg som en droppe Klick! från RFSU..

Vill egentligen bara säga att tycka och tänka som man vill får vilken människa göra hur som helst. Vad texten har för undermening eller liknande har egentligen inte med saken att göra. Man vill skapa någon som skapar debatter. Att provocera är för vissa roligt, för vissa väldigt intressant. Speciellt om man är intresserad av beteende.

Vill egentligen bara säga:
Jävligt tråkigt att bli hotad med STRYK, kille som TJEJ, bara för att man råkade få CANCER och måste gå behandlingar som orsakar avsaknad av hår. Endast för att folk är fast i någon 80-90tals plåga om att "skinhead" betyder något dåligt.

Vilket det från början faktiskt inte gjorde.

LEDSAMT att inte få vara döende utan att någon ska TRO att man är något, som man inte ens fått säga sin egen mening om.

TRÅKIGT SOM FAN!