fredag 13 augusti 2010

Vicious Rumours - Farticus CD

(Vicious Rumours - Farticus CD - Pretty Shitty Town Records) Det är lite som att återse en kär gammal vän som inte besökt en på ett tag, när Vicious Rumours släpper "nytt" på svenska etiketten PST. Farticus sammanställer materialet som bandet med delvis amerikansk sättning spelade in i USA under början av 2000-talet, och som delvis släpptes på en split-CD med The Generators. Till detta kommer också två utomordentligt kvalitativa livespår inspelade i tyska Liepzig 2001; de gamla klassikerna This is Your Loife och Moose on the Loose, samt bandets första trespårsdemo från 1983 med lätt primitiva versioner av nämnda This is Your Loife, Soul Patrol och Take the Blame.

De nyinspelade låtarna låter mycket bra; någonstans mittemellan Anytime Day or Night och The Sickest Men in Town men med en något rockigare prägel, på ungefär samma sätt som Peter & The Test Tube Babies lät i mitten av 90-talet, fast en smula hårdare. Texterna är som väntat inte alltför seriösa utan handlar lite gubbigt men med glimten i ögat mest om kjoltyg och fylla. Live-inspelningarna är som sagt av mycket bra kvalitet, och demospåren är jävligt roliga att höra med sina bitvis annorlunda texter, och sitt avskalade garagesound.

Det finns tre bra anledningar till varför du borde införskaffa den här plattan per omgående: 1. Det är Vicious Rumours, det vill säga riktigt, riktigt bra! 2. Den bjuder på i runda slängar 40 minuter underhållande kvalitativ gatpunk och oi!-historia. 3. Den är utgiven på en lovande svensk etikett.

3 kommentarer:

Herreys sa...

Ser du spelar Kbk flitigt, hört senaste Les Viliansplattan, är det nåt att ha?

Paco sa...

Herreys>> Flitigt och flitigt...

Icke hört "Skinhead Family", men kan tänka mig att den är helt ok!

Herreys sa...

Jag misstänker också detta... Speciellt efter jag snubblade över nya "videon";
http://www.youtube.com/watch?v=1gJWUurT07E

haha, kan ana vad den handlar om, trots att min franska inte räcker till för att köpa en baguette ens gång.