tisdag 30 mars 2010

The Lowlifes & Poor Old Slugs på Klubb Control/Sugar Bar, STHLM, 20100327

Den här spelningen föregicks av en förfest i en etta på drygt 25 kvadratmeter, där omkring 30 personer krigade om utrymme och andningsluft, eftersom familjen Ny hade med sig ett partytrick i form av en prima rökmaskin. Delar av båda banden fanns på plats, och det var ett bra gäng som tog sig till Sugar Bar med dryckespaus på Vasa. Detta innebar att det var bra mycket trevligare än senast, trots att stället (alltså Sugar Bar) är ett veritabelt skithål.


Ville/The Lowlifes och vild publik

The Lowlifes var först ut på scenen och körde som vanligt ett alldeles utmärkt set som fungerade tight och bra trots trummisen Jockes väl tilltagna berusning, och trots bitvis bedrövligt ljud. Det röjdes friskt, vilket ledde till att kukhuvudena till vakter fick mycket att göra. På Sugar Bar får man nämligen inte hoppa till musiken. Även om deras närvaro fungerade som en nagel i ögat på de flesta ansamlade i moshgropen var det en bra spelning som verkligen ökade suget efter kommande fullängdare med The Lowlifes.

Poor Old Slugs drogs med samma risiga ljud som Lowlifes, men slapp den ständiga rundgång som gitarristen Opoku verkade dras med. Låtlistan var på ett ungefär densamma som för ett par helger sedan, och publiken verkade lika pigg som under första akten, till vakternas stora förtjusning.


Poor Old Slugs

Bilderna lånade av Herr Korell.

Inga kommentarer: