tisdag 2 mars 2010

Judas Bunch & Besserbitch på Klubb Probation/Snövit, STHLM, 20100226

Som tur var, och detta är efter att ha lyssnat på dem som hastigast på myspace, så missade jag Besserbitch som spelade först. I sällskap med Lisa beger jag mig alltså mot Snövit och kvällens tidigare sällskap går direkt till Golden Gate för att invänta oss där med något annat än Snövits skitdyra, äckliga stora starka i sina händer, munnar & kroppar. Väl på plats möter vi Leigh och så småningom Linda och de är väl de enda där jag faktiskt kände. Resten av besökarna är en salig blandning av postpunkare/gothare/hippies/studenter/osv. I vilket fall kliver The Judas Bunch på strax efter att vi kommit in och köpt öl. Sångerskan, som enligt uppgift är singel för den som vill veta, har en ganska häftig röst och sjunger lika bra, om än lite rivigare, live som på bandets debutskiva (Betrayer's Brew). Det är något som gäller hela bandet - det är välspelat, detta gör det tyvärr inte bra. Det första jag tänker efter ett par spelade låtar är att det låter som det tråkigaste Dropkick Murphys har att komma med, utan irländska/skotska oväsendeinstrument, med kvinnlig sång. Bland låtarna som spelas finns det guldkorn; Fuck the Police (med slagorden: no justice, no peace - fuck the police) och Breaking Me, som verkligen inte saknar DK-influenser, men bra är det. För er som inte har sett dom men vill göra det så finns det säkert möjlighet snart. Dom verkar gigga ganska mycket just nu.

//
Snigel-Hans

10 kommentarer:

Johan sa...

jävligt coolt att ha varit på spelning i framtiden arthur ;)

Snigel-Hans sa...

???

Snigel-Hans sa...

Ah, såg inte datumet, tror nog att det är Pacos fel och inte mitt.. I övrigt så var det så pass förutsägbart att jag hade kunnat gissa mig till det mesta redan nu, även om själva spelningen var om en månad! :)

JS sa...

jag bryr mig om att hon är singel..

Kjell sa...

Gillar inte Snigel-Hans typsnitt...gör om, gör rätt!

Paco sa...

Kjell>> Det måste ju synas att det inte är Paco-tysnitt

Paco sa...

JS = Quagmire

El Thommo sa...

När det gäller skitdyr, äcklig stor stark är det få ställen som slår Golden Gate, med stadens överlägset dyraste samt äckligaste Åbro på fingrarna. So there...

Snigel-Hans sa...

El Thommo - tycker att Sofiero är värre alla gånger och minns jag inte fel så är Snövits dyrare än Gg's.

Anonym sa...

Jag har inte sett Besserbitch live, och har inte hört deras Myspace-låtar heller. Men lyssna på deras nya platta så kanske du omvärderar.