lördag 20 mars 2010

Gay gay gay

Vi svämmas över av en i mainstreamkretsar omhuldad ny svensk "punk". Invasionen, Bruket och Boris & The Jeltsins, och allt vad de heter. Dennis har åter bevisat att han är en föredetting som inte klarar av att åstadkomma något annat än stylad retro med pinsamt högtravande texter. Bruket axlar arbetarstassen, är lagom romantiskt bruksortsamfetaminslitna och hötter med en helt meningslös näve mot Rosenbad, medan Boris & The Jeltsins på riktigt verkar tro att deras underhållningspop för ryggradslösa hipsters kan utgöra ett politiskt hot. Patetiskt. Dags att ta tillbaka det dom snott kanske.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är det som går och sätter punkstämpeln på all den här popen?
//Ted

Anonym sa...

Dags att återinföra sådanans därans hippiebashings som var populära i england på 70talet
//Smockan

Papa Klant sa...

Jag vet inte vad som är mest fantastiskt med denna post: att du är uppe och hatar redan 8:26 en lördag eller att du överhuvudtaget bemödar dig med att ge skitbandet Boris o co (som du ju uppenbart hatar, och nej, jag gillar inte dem heller)uppmärksamhet än en gång? "I like your pride" som jag brukar säga till Gus. ;)

För övrigt: Tycker det är lite att blanda äpplen med päron att bunta ihop dessa band med varandra. Invasionen tycker jag faktiskt har en helt annan trovärdighet, med folk som varit inblandade i punk- och hardcoresvängen i mellan 10 och 20 år. Sen kan man ju tycka vad man vill om dem eller bandmedlemmarnas tidigare bands musik. Dennis som pretto föredetting? Tja, pretto är det väl allt (men personligen kräver jag inte diskbänksrealism av ALLA band i VARJE låttext) och att fortfarande lira aktivt i band, sätta upp gigs och driva bolag i DIY-regi när man är 38 bast tycker iaf jag är lite coolt.

Puss! ;)

Anonym sa...

Paco, här har vi ett exempel till:

http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=viewTaggedPhoto&friendID=481115108&imageUserID=159596853&imageID=46798150

Paco sa...

Ted>> Mainstreammedia i första hand gissar jag; banden i andra.

Papa>> Jag vet, det är ganska ynkligt av mig. Jag var trött på gränsen till dilerisk och råkade höra Invasionen på nätet. Alltså, diskbänksrealism behöver jag inte heller, men det känns jävligt lånat och stylat. Tycker det är lättare att vara nostalgisk med en nypa salt om det är lite mer uppenbart att man inte tar sig själv på sånt jävla gravallvar. Svårt att ta ett "punk"-band med Aftonbladet-blogg på allvar.

Anonym>> Är det så? Har inte koll på Trubbel, men gillar hur det låter på Myspace.

DernierCombat sa...

Anonym: Trubbel är ju skitbra, du är fail.

ludde sa...

varför klanka på dennis? invasionen har väl aldrig påstått sig vara punk? kanske har missat något.

Anonym sa...

skicka över din adress.

erik@rakaproduktion.com

Anonym sa...

Alla de där banden låter ju som håkan hellström! Fast det kanske man inte ska säga till dem, då blir säkert popnördarna glada.

Räka Produktion sa...

Till anonym>>
Varför använder du min e-postadress här?
Lågvattenmärke!!