måndag 25 januari 2010

Kort intervju med Oldfashioned Ideas

Ytterligare ett band från södra Sverige har sett dagens ljus. Oldfashioned Ideas består av medlemmar från bland andra Vindicate This! och Skunks United. Paco ställer några väl valda till trummisen Gus som också figurerar i VT!:

Vilka är ni i Oldfashioned Ideas och vad har ni för bakgrunder inom scenen/i andra band?

- Det är Niclas som bor i Eksjö på gitarr. Han har varit rätt inaktiv inom bandsvängen sista åren så jag känner inte till hans tidigaste alster. Det är Per från Skunks United som sjunger och lirar bas. Per och Niclas är de som står för låtskrivandet och jag som står för en smula arrangemang och trummandet. Alla låtar var skrivna då jag kom med så jag behövde bara sätta mig och slå.

Vilka är era främsta influenser?

- Gammalt är äldst. Vi känner att vi inte behöver någon nisch eller nyskapande då man faktiskt kommer undan med rätt simpla vers/refräng låtar, bara man har lite känsla. Därför blickar vi gärna tillbaka i tiden på allsköns klassiska punkband. Per är ett stort Condemned 84-fan, Niclas paraderar gärna runt i The Damned-tisha och jag är för tillfället fast i något sorts Hellacopters/Blaggers/KBK cd-växlar-piruett.

Vems idé/initiativ var bandet?

- Per och Niclas hade matriel liggande sen gammalt. Sen då Per var i Eksjö lirade dom in alla låtar med trummaskin och skrev ett häfte med texter, sen var det igång.

Du spelar också i VT!, kommer OI att komma i vägen för det eller lyckas du finna tid för båda banden?

- Det finns massor med tid! Jag tror även att det kan vara nyttigt att spela lite olika sorters punk och musik överhuvudtaget enbart för att kanske nån jävla gång bli lite duktigare.

Har ni några grandiosa planer, inspelningar, gig etc?

- Vi hoppas på att spela in en 10 låtars Promo-CD någon gång under våren men då jag kollade med Studio Motion, där VT! lirade in sin platta, var det rätt fullt. Men det ska nog lösa sig innan sommaren. Som det ser ut nu kommer vi nog spela med Saturdays Heroes och The Guvnors på Klubb Pogo 10e April.

Det händer grejer i Malmö sedan något år, är det helt beroende på att du flyttade ner eller är det nåt i falafeln?

- Som Ekan ifrån Suicide Syndicate och Kalasjnikov Orchestra (R.I.P) sa på Turist i Tillvaron för ett par veckor sen så är Malmö Sveriges punkhuvudstad just nu. Det händer en jävla massa i replokalerna och nu börjar det sippra ut mer och mer. Inaveln är påtaglig i bandkonstellationerna men det är inte negativt. Scenen kanske tillochmed blir mer sammansvetsad? Vad vet jag. Det jag tror är iallafall att inspirationen är på topp (dåliga tider ger alltid bra med ilska) samt att fler och fler faktiskt tar tag i sina ideér som klubbar skivsläpp, turneér osv. DIY rules just nu.

4 kommentarer:

Uffe sa...

Nu bor ju faktiskt Niclas i Växjö även fast han liksom Per är bördig från Eksjö.

Anonym sa...

Uffe> Same shit different name ;)

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=ydyBkMlUH04

en till video från samma gig.

阿煌 sa...

^^ 謝謝你的分享,祝你生活永遠多彩多姿!.........................