tisdag 19 januari 2010

Järnmalm - Ur Gruvan MCD

(Järnmalm - Ur Gruvan MCD - Beat Butchers) Svältfödd som man är på inspiration, material eller annat lämpligt att skriva om kastar sig Paco över Järnmalms nya mini-CD; tillika Beat Butchers senaste släpp. Och inget har blivit bättre sedan provocerande menlösa självutgivna Trasdockor. Möjligen är det här lite sämre. Föreställ er att Evanescence skulle ha våldtagit gamla (högst Beat-Butchiga) Åka Bil, och att våldtäkten resulterat i två missbildade barn i form av en extragnällig Ulke och en Radioaktiva Räker-reject som tyckte att det sista RR-albumet var för glättigt och snabbt. Föreställ er sedan att dessa två, ursäkta uttrycket, CP-barn, skulle få för sig att börja spela ihop. Resultatet skulle ha varit Järnmalm. Ingenting för någon med intresse för musik med attityd. Bara fem låtar gnällig trallmetal brutna i töntgruvans löjeväckande djup.

20 kommentarer:

DernierCombat sa...

Tack "Järnmalm" för att ni grävt fram de sämsta beståndsdelarna av 90talet och skapat Frankensteins monster av ren jävla trallavföring. Usch och fy!

Benny sa...

Jag kan bara inte annat än älska den här recensioner, den är helt enkelt klockren

P sa...

Haha, fruktansvärt rolig recension!

Pelle sa...

Haha, ja jävlar vad bra! Recensionen alltså. Järnmalm har jag inte hört och kommer inte kolla upp dom heller.

Bernando sa...

På dom jävlarna Paco!

Anonym sa...

djupt, eftertänksamt och moget!

Anonym sa...

Ja du " Paco" du har sannerligen skrivit en MYCKET MOGEN recention.
Har du ett jobbigt liv hemma?, efter som att du är så agiterad och uttrycker dig på en mycket infantil nivå. Som sagt jag undrar VEM det är som är CP ?

Jimpa. sa...

Haha skulle tippa på att dom som kommenterat anonymt är bandmedlemmarna själva :) Bra recension i övrigt man fick sig ett gott skratt :)

Jätteanonym sa...

Anonym:

Kan man inte ta en dålig recension ska man inte ha ett band.

Paco sa...

Anonym #2>> Agiterad? Vem är det som är infantil? Man ska inte använda ord som man helt uppenbart inte vet vad de betyder (och dessutom särskriver). Recension stavas för övrigt just så, inte med ti.

Jag har ett ganska bra liv, lite jobbigt just nu eftersom mrs Paco är tillfälligt bortrest. Och så försöker jag lägga nikotinet på hyllan, kanske är därför jag framstår som extra sur? Eller kanske bara för att Järnmalm är det sämsta som vill kalla sig nån jävla punk som hänt på mycket, mycket länge?

Jätteanonym slog huvet på spiken.

Anonym sa...

Okej att skriva en dålig recension, men man kan ju uttrycka sig mer "sakligt". Som du skriver så verkar det som att det är ett personligt angrepp.
Du kanske skulle börja med Nikotinet igen?
/ Josefine

Anonym sa...

Ser du lyssnar på Law order (grym platta)
Har du hört att sångarn Dieter tog livet av sig förra veckan?

Kolla;
http://fireandflames.blogsport.de/2010/01/19/kill-baby-kill-bassist-does-it-like-the-fuehrer-and-commits-suicide/

Paco sa...

Josefin>> Recensioner är alltid subjektiva såvitt jag vet, åtminstone ska de vara det. Saklig? Jag tycker musiken låter som audiell avföring och inte som nån jävla punk. (Jag har helgsnusat hela helgen, så jag är stabil).

Anonym>> Jo jag hörde det förra helgen. Självmord är ju inte så jävla hett...

Anonym sa...

He he, felstavningen av recension är samma som på Järnmalms blogg http://jarnmalm.bloggplatsen.se/. Verkar som om det är tjejen i bandet som lackar ur på recensioner! Sluta skicka skivor då för fan!

Paco sa...

Anonym>> Hehe, ja kanske det. Till deras försvar ska jag säga att promons avsändare är skivbolaget och inte själva bandet.

Anonym sa...

Har järnmalm sagt att de lirar nån jävla punk? Eller är det något du tar förgivet med tanke på vilka som är med i bandet?

Anonym sa...

Antar att skivan recenseras för att den ligger på ett punkbolag? Om jag känner Paco så är han kinkig med musik men sånt här som skulle kunna misstolkas som punk måste han dra i nödbromsen för. Vi får ju tänka på framtida generationer

Paco sa...

Kunde inte sagt det bättre än den senaste anonyma kommentatorn; vi har faktiskt ett kulturarv att förvalta!

I förra pressreleasen vill jag minnas att det breddes på en hel del om bandmedlemmarnas involvering i den svenska punkscenen, men ser att de valt den menlösa genren "rock" (vad fan är det? Bruce Springsteen?) för att kategorisera sig på myspace. Jag tycker i övrigt att Järnmalm är jättedåliga oavsett vilken genre de tillbekänner sig.

Vicky sa...

Vi har inte själva valt att skicka skivan till dig (som du själv skrev). / Vicky i Järnmalm

Mikael sa...

Hahaha, bästa resensionen jag läst på länge:) Håller inte med dig för fem öre, gillar järnmalm, men blir glad att läsa att någon blir så upprörd över dom ändå, och uttrycker sig väldigt kul iallafall:)

Första jag läser på den här bloggen, ska kolla lite mer och se om du skriver lika roligt om något du gillar;)