måndag 29 juni 2009

Peter Punk Pokal

Till minne av hädangångna punkprofilen Peter Punk anordnade Club Underground under helgen som var Peter Punk Pokal; en fotbollsturnering av Boll & Bira-modell i Tanto, med efterföljande spelning. Av de tio anmälda lagen dök åtta upp, vilket får betraktas som bra. I 28 graders värme slet folkölsförgiftade punkare och skinheads, tanter och gubbar, barn och fyllon hund på de dammiga grusplanerna med resultatet att det mer eller mindre Malmöbaserade laget The South Will Rise Again tog hem den åtråvärda Peter Punk-pokalen efter en rafflade final mot överraskande rörliga Peking. På tredje plats kom Stockholmslaget Roliga Firman.


Vinnarlaget The South Will Rise Again

Efter att spelare och publik antingen tagit igen sig med hemfärder och duschar eller helt enkelt återhämtat sig med en flaska kir på närmaste gräsplätt var det samling på Nalens bakficka Alcazar för kvällens spelning. På schemat stod lokala UK82/SE09-bandet The Lowlifes, Uppsalabandet The Fornicators och Malmöbaserade Vindicate This!, som i och med kvällens spelning gjorde sin första någonsin i Stockholm.

Först ut var The Lowlifes, som snart är aktuella på samlingsskivan Chaos en Suede som beräknas komma någon gång i slutet av sommaren. Med sitt typiska UK82-sound och sin karismatiska sättning lyckades de såklart golva publiken. Ljudet var bra och alla var glada. De avslutade med att trummisen Jocke och sångaren Ville bytte plats inför kvällens paradnummer Peter Punk Tror Att Jag Är Gay.


Opoku, Ville & Ronja af The Lowlifes

The Fornicators är inte min kopp te, tyvärr. Rancidpunk och ett set som var på tok för långt fick mig att söka mig till barregionen för att skölja ner grusplansdammet från tidigare.


Slutligen framförde headlinande Vindicate This! ett mycket kompetent och övertygande set, bestående av ett tiotal egna oi!-karameller av The Templars-snitt garnerat med ett par väl valda covers; They Don't Care av nämnda The Templars, och Vad Du En Gång Sa av Agent Bulldogg. Sångaren Martin och gitarristen Turbo spelade senast före VT! med gatpunkorkestern The Mockingbirds, medan basisten Erik närmast kommer från hardcoreband som Sleepless Nights och Abjekt, efter att ha spelat i bland annat Contemptuous. Gus brukade trumma för The Sluggers. Kul att höra att bandet håller vad det lovar live. Till vintern blir det albumdebut om allt går som det ska.


Turbo, Martin & Erik af Vindicate This!

Vi får hoppas att Peter Punk Pokal blir ett anuellt återkommande spektakel. Sånt här behövs oftare! Kudos till Club Underground, banden och alla andra aktivt eller passivt medverkande! Santé!

3 kommentarer:

El Thommo sa...

På det hela taget ett mycket bra arr. Att det till sist slutade med att ens promille vida översteg ens IQ rent siffermässigt var väl inte särskilt överraskande. Till Vindicate This! Kan jag hälsa att jag blev hedrad. Tack!

Kung sol sa...

Riktigt trevlig kväll.

Vindicate Gus! sa...

Kul fotboll, kul kväll!
Tack ska ni ha!