söndag 23 november 2008

The Analogs, Sinners Since Birth & Antipati på Jamboree/OEG/Kafe 44, Stockholm, 20081122

Publiken var månghövdad och på gott humör igår, när polackerna i The Analogs gjorde Sverigedebut. "Hemmabandet" Antipati öppnade, och Stockholmsdebutanterna i Karlskronska Sinners Since Birth följde upp med ett schysst men kanske aningen berusat gig, där de flesta låtarna kom från bandets nyligen släppta fullängdsalbum Från Början Till Slut. Bandets manager och tekniskt sakkunnige ersatte för aftonen pappalediga (?) Ace. The Analogs gjorde ett långt, tight och riktigt jävla bra gig, där de visade att bra punk talar för sig själv, och kan kännas både medryckande och som ett slag i magen även om man inte förstår ett ord av vad som sjungs. Jag tror och hoppas att The Analogs kommer tillbaka till Sverige efter det här giget, eftersom de var mycket nöjda med tillställningen.
Såna här kvällar på 44:an kan höra till de bästa överhuvudtaget, eftersom det oftast - som igår - är en sjukt bra stämning, och ett brett åldersspann på besökarna. Små nitpunkare som ännu inte kommit i målbrottet beblandar sig smärtfritt med ärrade skinheads i yngre medelåldern, och det blir väldigt tydligt hur mycket saker och ting har försändrats sedan jag själv var den där punkpojken på fel sida om målbrottet. Och det känns fan som att det inte alls var bättre förr.

9 kommentarer:

Serb sa...

Grym kväll. :)

anna wintour sa...

på 80 och 90 talet så var folk kanske något rädda för skinheads. VI lever på 2000 talet där invandrare inte är en minoritet längre. När man är minoritet kanske man blir något rädd men när det växer till en majoritet så försvinner den rädslan.

jag vet fortfarande inte vad du ville ha sagt med din kommentar självklart åker alla sorters mäniskor kommunalt. Jag gör det inte då jag har en form av torgskräck. jag kan göra det men avstår helst att göra det. tunnelbana vågar jag aldrig åka.

thomas sa...

anna>> Ursäkta en undran bara: Vad pratar du om?

Paco sa...

Thomas>> Anna skrev i ett blogginlägg apropå något helt annat: "Att ens kalla skinheads för rasister är också patetiskt. En skinhead har haft en dålig barndom och skulle bli olaglig vilket land han än hamnade i"

Jag kommenterade:

Bland det töntigaste jag har hört. Visste du att alla skinheads äter falukorv och snabbmat, åker kommunalt och konsekvent säger ner till starkare droger än öl? Jävla fjant...

Jag antar att det var en kommentar på det :)

Calle sa...

anna wintour
...
"Intressen: övernaturligt, tarot, medialitet, tolk"
...
"Yrke: rojalistföreningen"

Ahahaha...

Anonym sa...

Blog-beaf!

Stor humor - invandrare en "majoritet", gott mos Jimmie o pojkarna hade rätt hela tiden.

> Paco: Men visst åker väl skins kollektivt? Bil/cykel-skins är ju nästan värre än glasögon-dito... ;)

Paco sa...

Anonym>> För att inte tala om såna där jävla scooter-skins ;)

loop sa...

Folk som inte vågar åka tunnelbana är borgar och sjukiskt sjuka och bör spärras in med en mysig tröja.

Jag har 9 bilar.

Papa sa...

Viktigaste är ändå: vi är olagliga! I alla länder!