onsdag 8 oktober 2008

Hej hej Galten i Royal Stakeout

Royal Stakeout har lyckats med sina föresatser, och släppte nyligen sitt debutalbum som visade sig vara en av de bästa svenska punkplattorna sedan 2000. I övrigt spelar de snart med Medborgargardet, Torpedo GBG, Bakers Dozen och Indecent Exposure i Norrköping. Paco ställde några väl valda till Galten (t.v. på bilden)

Ni har nyligen släppt ert debutalbum, hur känns det och hur tycker du att det tagits emot?

- Jo det känns skitbra, vi har väntat ganska länge på att släppa en fullängdare för vi ville att den skulle bli så bra det bara går och vi är väldigt nöjda med hur den blev. Målet var att göra en av de bästa svenska punkskivorna sedan 2000, om vi lyckats med det eller ej kan inte jag uttala mig om. Hur som helst så har responsen varit väldigt bra hittills, bortsett från en gammal vän till oss som tyckte den sög.

Hur kom dealen med Distroi till?

- Överenskommelsen med DistrOi! började när vi spelade på Klubb DistrOi! på Henriksberg GBG i september förra året. Jag kom bra överens med Luca och Fia känner vi ju båda sedan tidigare från diverse tillställningar. Vi gjorde en bra spelning och ett par dagar senare så ringde Fia och berättade att hon och Luca skulle starta ett bolag och undrade om vi var intresserade av att släppa något hos dem. Just då var det hela ganska lugnt och vi tänkte inte så mycket mer på saken, men sen började vi prata mer om det och till sist kom vi överens och vi bokade studion till första helgen i januari utan att ha alla låtar klara. Hade det inte varit för Fia och Luca så hade vi antagligen aldrig spelat in någon fullängdare.

Jag tycker själv att det låter en hel del Oxymoron, och öht mer europeiskt än amerikanskt, vad har de stora influenserna varit låtskrivarmässigt?

- Ja alltså när det kommer till låtskrivande, där jag och Gakk är de två mest aktiva i bandet så funkar det inte som så att vi går in i ett band och influeras till att skriva en liknande låt. Hade vi gjort det hade det låtit förjävligt eftersom han lyssnar på råpunk och jag lyssnar på Oi! När jag är inne i en låtskrivarperiod så lyssnar jag inte på musik överhuvudtaget. Det bara stör idéerna. De enda influenserna vi kan nämna är vänner, öl, gemenskap, att vara pank, ångest, kärlek och ilska. Det är därifrån det kommer. Klyschigt? Ja, men det är sant.

Ni spelar snart på PSTs evenmang i NKPG, vad har ni för förväntningar på den tillställningen? Är det något av de andra banden som spelar som ni ser fram emot att se?

- Det ska bli jävligt roligt! Denna gång får vi hoppas att folk är vakna tills banden har spelat så det inte blev som förra gången vi var i Norrköping. Folk betalade 250 spänn för att suga i sig så många smuggelöl som möjligt innan första bandet för att sedan däcka inne på stället. Lite butterix… -Det ska bli kul att se Indecent Exposure.

Vad sker härnäst med Royal Stakeout?

- Ja annars har vi väl mest småsaker att fixa. Luca och Fia har lite grejer på gång och vi hoppas att planerna de har ska gå vägen. Annars letar vi replokal i Malmö för vi pallar inte pendla sju mil upp till repan i Helsingborg när vi bor tre av oss tillsammans i lyan i Malmö. Tar för jävla mycket tid och ork… Vi håller på att trycka upp lite snygga tröjor för det måste man fan ha. Vi ska även försöka få fatt i någon som är intresserad av att göra en musikvideo, så om det är någon som läser detta och är peppad så kontakta oss gärna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
Kan någon rekommendera affärer i
Göteborgs området, oi/skin/punk
relaterat?
Vinyl o kläder e intressant.
Tack på förhand, snygg blogg
förresten!!!!!

Matti

Anonym sa...

Andralånggatan i gbg ligger det några schyssta affärer, bla en nystartad med mkt punk på vinyl.