onsdag 15 oktober 2008

Frankie Flame & The Whalers - Oslo-Oi!


Inget demo direkt, men en fyra låtars CD som jag gissar är ganska svår. Frank Marshall aka Frankie Flame; mer känd som sångare i Super Yob, pianoplinkare i introt till The Blood's Megalomania eller kanske som Oi! the Robot, gästade ett tag Oslo och spelade in de två låtarna Oslo-Oi! och Hammers, kompade av 90-talets bästa norska skinheadband The Whalers. De två sista låtarna står kompbandet själva för. När jag besökte Oslo 1999 spelade skinnskallen vi bodde hos det här non-stop, så jag var nästan tvungen att ha med mig plattan hem som någon sorts minne. Skivan gavs ut av DIY-bolaget Pitbull Records 1997. Ladda ner låtarna här.

1. Oslo-Oi! 2. Hammers 3. Lula 4. Love Aint Rock'n'Roll

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fan va gött! hade dessa låtar och ett helt gäng andra med norska punk/oi-band men de försvann vid senaste datorkraschen/bytet...Vad hette de andra banden nu igen..? Fuck-ups har jag bestämt för mig var ett av dom, Case of Pride ett annat..någon?

Papa Franz

Paco sa...

Är inte helt hemma på den norska scenen, men The Fuck-Ups, The Whalers, Case of Pride och embryot (?) Ni Liv hör väl till gräddan? Sen finns ju Bitches & Bastards och en handfull till nu för tiden.

Anonym sa...

Ni(o?) liv ja! hade material med dem med...vem fan var det jag fick dessa av egentligen? kanske var det sajten skinhead.no som hade en del? Var inte Poxy (Gardet+USCB) med i Case of pride förresten?

Papa Franzfnefrx

Thomas sa...

Papa>> Har också för mig att Poxy var med där och briljerade.

Paco>> Ligger du inne med Whalers "egna" 7a också? Bra skit!

Paco sa...

Papa>> Jo.

Thomas>> Nej, tyvärr :(

Anonym sa...

noen norske oi punk band:the whalers,skin cancer,haggis,oi division,oppsluttning(gammelt,reutgitt på vinyl nylig),fuck ups,case of pride(ex ni liv),bitces and bastards,og flere men ikke så mange,,,