söndag 22 maj 2011

Två endagsfestivaler på liten ort i augustiSnäll alternativrock i Fagersta den 20 augusti, se ovan.

Och den 27 augusti händer det grejer i Falun,. Följande saxat från facebooksidan:

"Efter att ha insett behovet av en ny stor punkfestival i Sverige så presenterar vi från Valhall Ungdomens Hus i Falun med stolthet: VALHALL ARISE.

En endags festival med ett flertal stora punk- och hardcoreakter i samband med att Valla fyller 25 år.

Klara band hittills:

Agent Bulldogg
(Oi! legender som knappast behöver någon närmare presentation, men om någon inte vet vilka de är så kan jag säga att detta är ett av de största svenska Oi!-banden någonsin)
http://www.myspace.com/agentbulldogg/music

Dead Reprise
(Rå brutal hardcore från Örebro. De går på scen med full kraft och träffar som en spark i magen)
http://www.myspace.com/deadreprise/music

Kansalaistottelemattomuus
(Nytt band skapat av sångaren från legendariska Oi Polloi, Bistert som den finska vintern och hårt som en kistspik)
http://www.myspace.com/kansalaistottelemattomuus/music

Fler stora band tillkommer, så håll tillgodo, var inte oroliga och håll er uppdaterade.

Glöm inte att bjuda in alla era vänner till festivalen så blir detta en finfin festival

Evenemanget är alkohol- och drogfritt, det vill säga ingen alkohol får förtäras eller medtagas in på området, och märkbart berusade personer KOMMER att nekas inträde. Det kommer finnas ordningsvakter på plats under hela evenemanget för att se till att dessa regler efterföljs.
Då narkotika är förbjudet enligt svensk lag kommer polis tillkallas om någon besökare verkar/uppträder eller allmänt beter sig påverkad.

Tack vare att området är alkoholfritt behöver vi ingen åldergräns på evenemanget, men vi rekommenderar inte personer under 13 att komma då det kommer vara höga ljudnivåer under lång tid. Tänk på hörseln.

Pris 300kr (Ticksters serviceavgifter tillkommer)
Köp din biljett HÄR:
http://www.tickster.com/events/z50ruxrul45wbe6

Vill du jobba som funktionär? Släng över ett mail till valhallarise@valla.org och skriv "Fuktionär@Valhall Arise" som ämne.

Kika även in på http://ww.valla.org/. Där kommer det komma upp mer info om festivalen och där kan du även läsa lite om Valla."

7 kommentarer:

jensa sa...

1 w för lite i adressen till valla.. rätt adress är www.valla.org

Anonym sa...

Skulle kunna tänka mig att åka dit å se Kansalaistottelemattomuus som e så grymma!!!!
Men när man sen ser att Agent Bulldogg ska lira vill man ju knappast sätta sin fot där med dessa tveksamma människor. Hoppas Kansalaistottelemattomuus ser igenom era falska masker å kör över er totalt! Fattar även inte hur valla kan sätta dessa 2 band på en och samma spelning?

Paco sa...

Anonym>> Nej men ojojoj då :) Vad menas med "tveksamma människor"? Om dom var så jävla tveksamma kanske de inte skulle vilja spela med Kansalaistottelemattomuus kanske? Personligen hoppas jag att Kansalaistottelemattomuus byter namn till ett som går att uttala.

Anonym sa...

paco>> vet inte om du bara gör dig dum och lustig nu men antar att du fattar att han menar "band på högerkanten" som det så fint brukade heta på det glada 90 talet.

Det är troligen från den tiden han baserar att det skulle vara "tveksamma människor" i bulldogg orkestern då dom under den här tiden spelade live med wp band,bla vit aggresion om jag inte missminner mig?
Sångaren figurerar väl även i någon Ainaskin film om inte minnet sviker mig helt här?

Om man nu har nån form av intresse för svensk oi! så vet man att bulldoggarna inte nuförtiden kör på sånna tillställningar längre, men i dalarna där allt är ca 10år efter i tiden så kommer nog det här evenemangets publik att utgöras till större delen av 90tals nazister (dvs torshammare,absolut svensk t-shirt,14håls getta grips och röstar på sd) då bilden av bulldogg är just ett wp-band i dom trakterna.

Men antagligen förstog du redan det där.

Kansalaistottelemattomuus är förövrigt ett skitband.

Paco sa...

Anonym #2 (alltid dessa anonyma...)>> Klart jag förstod (med D) det. Ville mest se hur Anonym #1 definierade tveksamheter som Agent Bulldogg.

Kan AB:s historia... Sen förstår jag inte varför en tomte som Deek skulle vara mer rumsren än Bulldoggarna, men det är väl rent subjektivt gissar jag...

Agent Bulldogg är bara tveksamma i en värld som är svartvit och till för folk som uppskattar att bli skrivna på näsan eller ogillar att tänka själva eller rentav oförmögna att se nyanser.

90-talsnazister var det länge sedan man såg, måste bege mig till Falun i augusti och beskåda eländet :)

jensa sa...

Den som ändå hade ett par 14håls GettaGrip!!!Vill ha bums!

Pike sa...

Återigen träffar Paco klockrent med sitt senaste svar på tröttmössor som inte orkar förstå skillnaden mellan sent 80-tal/tidigt 90-tal och 2011.

Paco - Anonyma 1-0.