måndag 27 september 2010

Oi! The Weekend, Karlskrona 20100924-20100925

Arrangören gjorde ett stort jobb och satte Sverige på världskartan igen i oi!-och punksammanhang genom att anordna en tvådagars baluns i Karlskrona, med On The Job (SE), Last Seen Laughing (DK), Agent Bulldogg (SE), Vindicate This! (SE), Glory Boys (ES) och Booze & Glory (UK). Två dagars drängfylla, trevlig samvaro med ett 200-tal av landets skinheads samt en handfull tappra punkare och några till, och sex riktigt bra gig av taggade band. Det bästa svenska eventet sedan Cock Sparrer på Fryshuset med andra ord.

Först ut var lokala On The Job, vars trummis Aron också stod som huvudsaklig arrangör. De gjorde ett över förväntan bra set. Det märktes att de skaffat rejäl scenvana sen undertecknad såg dem sist (på South Side Sthlm i Olämpligt Sällskaps regi), och de spelade tight och ösigt. Sedan sist har gänget också fått förstärkning av ytterligare en gitarrist med rötterna i The Bones, om jag fattade saken rätt.


On The Job

Last Seen Laughing har medlemmar som spelat i band som The Outfit/The Hoolies och Zero Point och är således gamla inom scenen. De spelade ett ösigt set där det mest anmärkningsvärda var den avslutande covern av Skrewdrivers gamla örhänge Boots & Braces.


Last Seen Laughing från Århus

Agent Bulldogg spelade ett gig som skilde sig en del från det som förband åt Sparrer i Stockholm i april. Bland annat tolkades Perssons Packs Det Liv Jag Älskar.


Jensa - basist i Agent BulldoggLördagen inleddes av Vindicate This! som övertygade med ett par nya låtar och framträdde inför Paco för första gången med basisten som ersatte Erik. Angelic Upstarts Never 'ad Nothing gjordes strålande, och matchades väl av egna hits som exempelvis undertecknads favorit Where Did You Wanna Go.


Vindicate This!

Glory Boys gjorde ett mycket tight, bra och kraftfullt set, men jag tycker att de känns lite anonyma. Det är på något sätt för perfekt, och jag tror bandet skulle tjäna på ett lite mer avskalat sound till sin 80-talsinfluerade euro-oi!


Glory Boys från Valencia

Avslutade gjorde det polsk-engelska bandet Booze & Glory som gjorde ett fantastiskt bra gig med de flesta hits från sin debutskiva Always On The Wrong Side samt ytterligare ett par egna låtar och en cover av Cock Sparrer's We're Coming Back.


Booze & Glory

Hoppas Oi! the Weekend kan bli en återkommande tillställning.

Fotona stulna av Tampe. Tack!

3 kommentarer:

Herreys sa...

Så kul att se att Agenternas återkomst verkar hålla i sig, nu väntar jag bara på att DP ska reinkarnera Jinx och spela nästa år.

Marcus sa...

Agent Bulldogg och Vindicate This visar hur stolta vi verkligen borde vara över både gamla och nya Svenska band. Rykten om att The Jinx kör igång igen??

Anonym sa...

Nej, har tyvärr inte hört några såna rykten. Det är bara en personlig förhoppning från min sida.
Kanske paco eller nån annan huvudstabo har lust att snoka rätt på DP för en intervju eller nåt?