lördag 12 december 2009

Vindicate This! & The Lost Boys på Olämpligt Sällskap/Snövit, STHLM, 20091205

Tillbaka i Snövits korridor till källare med Sofiero i öltapparna och toaletten obegripligt nog inklämd precis framför scenen bjöd Olämpligt Sällskap på ett Vindicate This! med fullängdsdebuten rykande färsk till försäljning, samt The Lost Boys, för undertecknad för första gången.

Snövit var ganska proppfullt när The Lost Boys (med medlemmar från bland andra The Lowlifes, Valpmynning och Grave Disorder) äntrade scenen. De spelade öronbedövande högt, vilket inte var till den allmänna ljudbildens fördel, men lyckades ändå vara långt över förväntan. I synnerhet i de snabbare spåren kunde såväl Asta Kask som GBH skönjas. Tyvärr faller det lite på vokalisten Kalle (en hyvens man i allt väsentligt), som pratjunger lite för mycket, i lite fel tonart.

Vindicate This! ljud var riktigt bra, i synnerhet med Snövits mått mätt, och de levererade ett tight set, där hitsen framför andra var de på debutskivan Stronger Than Yesterday inkluderade Where Did You Wanna Go?, Rich Bitch och Glory Days. Skivan har snurrat ganska ohotat den senaste veckan, så jag ser fram emot nästa gång jag får tillfälle att se Malmös gatpunkflaggskepp levande på scen.


The Lost Boys


Vindicate This!


I Publiken: Den allestädes närvarande Domar, och Jocke (The Lowlifes, The Lost Boys)

Inga kommentarer: