måndag 28 december 2009

Diverse celebriteter summerar 2009 - Bucka-Hans (Poor Old Slugs):

Om de får tummen ur summerar lite olika scenkaraktärer 2009 samt uttrycker eventuellt någon förhoppning om 2010. Först ut är Bucka-Hans, sång och gitarr i Poor Old Slugs.

1. Rebellion 2009. Förutom själva vistelsen i England som bland annat bestod utav övernattning på en flygplats, treliters-flaskor 7,5%ig cider för £3-4 styck, Jockes halvätna kebaber och ett jävla rännande genom Blackpool nattetid då min flickvän och jag inte delade hotell så var denna festival mycket trevlig. För många skivor och på tok för lite pengar fanns tillgängligt och banden var så många och bra att man till slut inte orkade mer och skippade något lågprioriterat band till förmån för delar av Jurassic Park och Karate Kid på hotellrummet. Några av de band som kändes värda att se var: Dead Wretched, The Templars, The Adicts, Abrasive Wheels, Major Accident, Last Rough Cause, Argy Bargy, Stomper 98, Newtown Neurotics, Section 5, Resistance 77, A-Heads och Splodgenessabounds.

2. Poor Old Slugs på gång igen (eller på allvar för första gången). Efter att trummisen Söder hoppat av (iofs också under 2009) fick vi en nytändning iochmed den nya trummisen Axel och medverkan på Chaos In Sweden-samlingen. Efter etta följde ett par gig och medverkan på ytterligare en samling som kommer 2010.

3. En massa svenska band har släppt en massa saker 2009. Jävligt kul att det händer saker inom scenen. Förutom den ovan nämnda Chaos In Sweden så har bland andra Gatans Lag, The Clichés, On the Job, CDCP, Körsbärsfettera, Rogues United, Antipati och Vindicate This! släppt åtminstone varsitt alster detta år. Det mesta av det var dessutom riktigt bra.

4. Förväntan inför 2010. Efter ett bra år som 2009 då det hänt mycket mer än det jag har nämnt, är det med stor förväntan jag går vidare till ett mycket lovande 2010, som redan med följande lista verkar bli åtminstone jämbördigt med 2009:

*Rykten om Cock Sparrer till Rassle.

*UK Subs till Strand.

*Bra line-up till Rebellion.

*Garry Bushells nya Oi!-samling.

*En eventuell uppföljare till Chaos in Sweden (?)

*Om allt går väl Chaos In Sweden-festivalen.

*Kommande släpp av en massa bra svenska punkband.

Inga kommentarer: