lördag 27 december 2008

Också värda att nämna 2008: West Side Boys - Are Back och Sinners Since Birth - Från Början Till Slut

Kanske inte värda en plats bland de bästa släppen 2008, men väl värda att nämnas. West Side Boys återföreningsalbum är en okej historia, där de roligaste låtarna är en nyinspelning på Sois Fier samt A Leurs Memoirs, tillägnad svenskan som mördades ev en bindgalen taxichaufför i Paris för inte så länge sedan. På den låten står trumslagerskan Zelda och Elo från Haircut för sånginsatserna. Vad som dessutom gör den här skivan så jävla värd, åtminstone i CD-version, är de 14 bonusspåren - de mesta av West Side Boys tidigare katalog, remastrat och snyggt.

Blekingebandet Sinners Since Birth har debuterat på fullängdsformat under året. Plattan Från Början Till Slut är inte lika stark som sjutummaren Carlscrona Punx som släpptes i limiterad upplaga av Bandworm tidigt under året. Ett bra sound, bitvis rysningsvärda melodier eller refrängpartier, sång som påminner kraftigt om Agent Bulldogg och nordiska gitarrdetaljer glimtar till bland märkliga taktbyten och slarviga formuleringar.

4 kommentarer:

Papa Franz sa...

Gamla WSB = pride, nya skivan = årets besvikelse.

Paco sa...

Papa>> Årets besvikelse skulle jag påstå att Frontlash-albumet var...

Papa sa...

Tja..jag hade helt enkelt väldigt höga förväntningar på WSB.

Erik sa...

Varför var det en besvikelse? När du fick plattan sa jag ju att du inte skulle gilla den för att det var för mycket hårdrock för din smak. Du kan ju inte haft så höga förväntningar efter det, plus att du inte gillade oss när du såg oss live.