söndag 28 december 2008

Mest överskattade 2008: Tysta Mari - Tjugo Minuter Över Tre

Hattpunkbandet Tysta Maris framgångsrecept bygger på nostalgi och sena sjuttiotalsschabloner uppblandat med vad de själva säkert skulle kalla för "den där känslan". En god vän sa något i stil med att "Tysta Mari är det enda band vars medlemmar jag föraktar men vars musik jag ändå uppskattar". Personligen föraktar jag inte medlemmarna; i alla fall inte alla, eller jag vet inte... Men jag har svårt för punk som så uppenbart bygger på pretentioner och texter som i bästa fall verkar lite svåra. Jag måste dock erkänna att det låter sjukt bra, både live och på skiva, men det väger inte riktigt upp den känsla av plastic fantastic jag får. Tycker dessutom inte att hajpen är riktigt rättfärdigad (även om jag hajar att smaken är som röven). Viva Maskerade Räven!

5 kommentarer:

Maskerade Räven sa...

Héhé!

Who? Strummer sa...

Kan inte annat än hålla med förutom att jag tycker att musiken är totalt ointressant den också. Märk då att jag älskar Clash, KSMB, Ebba mfl men Tysta Mari(hattbandet ha ha) är ett patetiskt försök att få liv i en gammal hatt som inte passar och luktar illa.

Anonym sa...

Ja vad ska man säga... Du har talat om detta ett tag irl vilket ledde till att jag hamnade i en väldigt obehaglig situation i GBG senast. Jag hade nämligen fått uppfattningen att hela ert "crew" var av samma åsik men så va de inte tydligen... "smiley som räcker ut tungan"

Paco sa...

Anonym>> Det där var lite kryptiskt. Jag fattar ingenting men det låter intressant :)

Francke sa...

Hahaha va fan jag gick nätt och jämt ut gymnasiet jag glömde sätta mitt namn.
Se nu kan jag, fick be min 6-åriga styvdotter om hjälp med att blogga.
/Francke