tisdag 21 april 2015

Punkgalan Skövde i höst: Strebers headlinar

Punkgalan tillbaks i höst. 2014 arrangerade Klubb Kaliber den första punkgalan på Valhall i Skövde. Med banden Asta Kask, Stilett och Körbärsfettera. Succén var ett faktum. Nu är Punkgalan 2015 bokad och klar. Som huvudakt finner vi legendarerna Strebers, som firar 30 år sedan de bildades. Den 3 oktober är det dags.

Punkgalan med Strebers föräras även med fyra punkband ytterligare:

 Åfysatan (Stockholm), Snutjävel (Falköping), Pastoratet (Skövde, Tidaholm) och Mad Minutes (Skövde).

ÅFYSATAN -  Bildades så sent som 2014 av Misha och Jocke (ex Clawfinger). Till konstellationen anslöt sig snabbt trummisen Stipen (Strebers/Dia Psalma). Åfysatan var född. Sedan dess har bandet släppt tvp EPs (”Turkos EP” och ”Rosa EP”) och turnerar just nu med Strebers.

SNUTJÄVEL - Sedan starten 2004 har Falköpings stolthet Snutjävel släppt 5 vinyl-7:or, 1 singel, Cd singeln ”Punk svin”, CDn ”Aldrig i helvete”, maxin ”Allt ert är vårt” och DVDn ”Falköpings Hardcore”. Samt uppmärksammats av P3 och P4, för att inte tala om deras klassiska Snutjävel-tröja som syns i de mest obskyra sammanhangen. Allt från teve program som ”Så mycket bättre” till bandfoton med en sprid skur av andra välkända artister… Snutjävel har inte spelat live sedan 2012, men nu 2015 är det äntligen dags för Falköping Hardcore igen!

PASTORATET - Bildades 2009 och kvintetten består av medelålders gubbar från Tidaholm och Skövde i 32-40- årsåldern. De kanske inte har den punkigaste imagen, men de är väl medvetna om vart de står ändå utan att maskera sig eller hoppa i ett fodral så fort en kamera kommer fram. Pastoratet är som dom är och gör det enbart för att de tycker att det är kul. Bandet består dessutom av medlemmar ur The Liptones och Snutjävel.

MAD MINUTES -  Från Skövde härstammar hardcore bandet Mad Minutes. De släppte ett mini album ”Another Direction” den 1 april 2015 och sedan dess spelas bandets låtar på radiostationer på Kuba, i USA, runt om i Europa, hos den lokale tacosbagaren i Mexiko... Ingen vet riktigt vad som hände men Mad Minutes har blivit en snackis i världen.

STREBERS - Bandet bildades 1985 och lades ner 1992. Deras skiva ”Kallt stål, varmt blod” har sålts i över 20 000 exemplar och blev bandets genombrott. De har gett ut klassiska punkdängor som ”Betongbarn”, ”Balladen om lilla Elsa” med mer. Få band har betytt så mycket för svensk punkscen som Strebers. Bandet lades ned 1992 när trummisen Johnny Rydh omkom i en trafikolycka. De återstående medlemmarna bildade Dia Psalma, som blev det bäst säljande svenska rockbandet med albumet ”Gryningstid” när den släpptes 1994... Strebers 2015 är Ulke, Ztikkan, Stipen och Pontus.

Datum: lördag 3 oktober 2015
Insläpp: 20.30
Pris: 200 kr
Åldersgräns: 13 år
Plats: Valhall Skövde
Biljettsläpp: torsdag 23 april 2015

Inga kommentarer: